Sakaryaspor başkan adayı Uğur Akkuş'un 1 milyon maske taşıyan TIR'ı ve 30 araçlık konvoy otoban gişelerinde durduruldu. Polis, koronavirüs önlemleri nedeniyle konvoyun kente girişine izin vermedi. Ayrıca tırdaki malzemelerin dağıtımına izin çıkmazken dağıtımın kurumlar nezdinde yapılması kararlaştırıldı.

Bunun üzerine maskeler kurumlara verilmek üzere bir depoya götürüldü. Ayrıca . Cerrahi maskeler ise sağlıkçılara ulaştırılması için Kızılay'a verildi.

TARAFTARA SÖZ VERDİĞİMİZ MASKELERİ TEKRAR DAĞITACAĞIZ
Uğur Akkuş'un yardımcısı Erdal Çakıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önceden taraftara taahhüt ettikleri bir milyon adet maskenin dağıtımı için Valilikten yazılı izin talep ettiklerini kaydederek; "

Yapmış olduğumuz görüşmeler sonucunda ön izin verildi. Fakat şehrimizde pandeminin artması sebebiyle daha sonra Valilik makamından yazılı talimatla bunun iptal edildiğini dağıtımın kurumlar nezninde yapılması talimatı geldi. Bizde bu talimat doğrultusunda dağıtım yapabilecek araçlarla şehre girip kurumlarımıza bu maskelerin dağıtımını yapmayı planladık. Yine pandemi kuralları gereği konvoyada izin verilmedi. Buy bağlamda Kızıl için yanımızda getirmiş olduğumuz cerrahi maskelerimizi Kızılay'a teslim ediyoruz. Taraftar için söz verdiğimiz maskeleri de pandemiş süreci yavaşladığında tekrar getirip taraftarımıza dağıtacağız" dedi.

SAĞLIKÇILARA 200 BİN MASKE
Cerrahi maskeleri teslim alan Kızılay Erenler Şube Başkanı Ahmet Özgedik de şunları söyledi; "200 bin adet maske bağışını Erenler Türk Kızılayı olarak aldık.  Bunları ihtiyaçları olan sağlıkçılar olarak değerlendirmeyi düşünüyoruz. Hijyen maskeleri daha çok sağlıkçıların ihtiyacı var" diye konuştu.