İSTİHDAM RÜŞVETİ

Grup adına basın açıklaması yapan Enes Berat Gürler, ABD’nin rüşvet karşılığında Filistin direnişini bitirmeye ve Filistin topraklarını İsrail’e peşkeş çekmeye çalıştığını belirterek ‘Filistinlileri 50 milyar dolar para ve 1 milyon kişiye istihdam rüşveti ile kandıracaklarını sanıyorlar. Polis gücü Siyonistler tarafından yönetilen, ordusu olmayan, başkenti Doğu Kudüs’ün kenar mahalleleri olan bağımsız bir Filistin devleti kurgusu ile aklımızla alay ettiklerini sanıyorlar’ dedi.

İSLAM BİRLİĞİ

Bu plana destek çıkan Suud ve Körfez monarşilerine sert tepki gösteren Gürler, Amerikan uydusu olmayan ülkelerin birlik oluşturmasından başka seçenek olmadığını dile getirdi. ‘Tek başına Türkiye, tek başına İran, tek başına Pakistan, tek başına Malezya Amerikan emperyalizmiyle başa çıkamaz. Ama İslam Birliği olursa, ümmetin ve tüm dünya mazlumlarının kurtuluşuna giden yol açılacaktır. Emperyalizm ve Siyonizm’in döktükleri kanda boğulacakları günler yakın olacaktır’ ifadelerine yer verilen açıklamada Müslümanların kavim ve mezhep ayrışmasından kurtularak vahdeti sağlaması gerektiğine dikkat çekildi.

VEBALİ KALDIRAMAZSINIZ

Açıklamada hükümete de çağrı yapılarak ‘Gelin; İsrail ile tüm diplomatik, ekonomik ve askeri ilişkileri keselim. Gazze ambargosunun kalkması şartıyla İsrail ile ilişkileri normalleştirme çabanızın ne kadar sonuçsuz kaldığını görüyorsunuz. Bu vebali kaldıramazsınız. Aklınızı başınıza toplayıp İsrail ile ilişkilerin topyekun kesileceği bir süreci başlatın’ denildi. Gösteri, yapılan duanın ardından ABD ile İsrail bayraklarının yakılmasıyla sona erdi.