Her yıl Ekim ayının ilk haftasında kutlanan 'Amatör Spor Haftası' bu yıl 4 - 10 Ekim tarihleri arasında kutlanıyor.

'Amatör Spor Haftası' dolayısıyla Akyazı'da Akyazı Belediyesi ve İlçe Spor Müdürlüğü işbirliği ile yürüyüş ve çarşı içerisinde spor gösterisi etkinliği programı gerçekleştirildi. İlçede farklı branşlardaki sporcuların katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

Akyazı Kapalı spor salonu önünden çarşı merkezine saat 13.30’da yapılan yürüyüş ile başlayan program çarşı merkezinde kurulan spor minderlerine kadar devam etti. Yürüyüşü tamamlayan sporcuları Akyazılılar heyecanla çarşı merkezinde karşıladı. Voleybol, Basketbol, Karate, Kickbox, Okçuluk, Güreş, Futbol gibi birçok kategoriden oluşan sporcular kendi kategorisine ait alanlara gelerek çarşı içerisinde kendilerini coşkuyla izleyen Akyazılı vatandaşlara hazırladıkları spor gösterilerini sundular.

Etkinliğe Akyazı Belediye Başkan Vekili Mehmet Öztürk, Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor hizmetleri Müdürü Özgür Aygün, Akyazı İlçe Spor Müdürü Âdem Altun, ilçe genelinde amatör sporcular, antrenör, Spor hocası, öğretmen ve programı izlemek üzere birçok vatandaş katıldı.

Etkinliği Akyazı Kaymakamı Yakup Güney ve vatandaşlar ilgiyle izledi.