19 Mayıs 1919, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin, güçlü Türkiye’nin temellerinin Samsun’da Mustafa Kemal Atatürk tarafından atıldığı tarihtir diyen Belediye Başkanı Alemdar, aynı ateşin gençlerin gönüllerinde yanmaya devam ettiğini söyledi.

Başkan Alemdar; 19 Mayıs’ın, bundan tam 102 yıl önce Samsun’da Mustafa Kemal tarafından başlatılarak tüm yurda yayılan milli mücadelenin ilk adımı olduğunu ifade ederek işgal devletlerine karşı ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine 7’den 70’e her vatandaşım bağımsız bir vatan için mücadele ettiğini söyledi.

Alemdar; 19 Mayıs’ın, işgal kuvvetlerinin topraklarımızdan sökülüp atıldığı, birlik ve beraberlik ruhumuzun güçlendiği, milletimizin yeniden diriliş günü olduğunu belirtti.

Gençlere de seslenen Alemdar, Türkiye için fikir ve kararlarının ne denli önemli olduğuna değinerek, “Kurtuluş mücadelesini başlatan büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan için şehit düşen her evladımızı saygıyla ve rahmetle anıyoruz. Başta sevgili gençler olmak üzere tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum” dedi