ÜRETİM İŞLERİ

Tatbikata, Bölge Müdürü Ziya Polat ile birlikte, Bölge Müdür Yardımcısı Halis Belen, İşletme ve Pazarlama Şube Müdürü Turgut Duran, Geyve İşletme Müdürü Celalettin Kaba, İşletme Müdür Yardımcısı Savaş Pehlivan, Orman İşletme Şefleri, Orman Muhafaza Memurları, Üretim işçileri, depo memuru ve istif işçileri katıldı. Pamukova şefliği, KnGbc3 meşçeresi, 50 nolu bakım bölmesinde, örnek ağaç üzerinde boylama ve ölçme işlemleri yapıldı. Tatbikata katılanlara, üretim işlerinde kesme-boylama, ölçme, mesaha, standardizasyon işlerinin önemi anlatıldı. 

ODUN ÜRETİMİ

Bölge Müdürü Ziya Polat; kesme, sürütme, nakliyat işlerinin, piyasa ve müşteri isteklerine göre zamanında yaptırılması, standardizasyon kurallarına uyulması, özellikle kesme ve boylamanın standartlara uygun olarak, üretimde görevli memurlar tarafından yaptırılması, piyasaya kaliteli endüstriyel odun üretilmesini talimatladı. Tatbikatın öğleden sonraki programı, Pamukova Katırözü orman deposunda uygulamalı olarak yapıldı.

GÜVENLİK ÖNLEMİ

Bölge Müdür Yardımcısı Halis Belen; orman üretim işlerinin tehlikeli işler sınıfında olduğunu bu nedenle, İş Sağlığı ve Güvenliği tedbirlerine mutlaka riayet edilmesi ve koruyucu güvenlik önlemlerinin üretimin tüm aşamalarında alınması gerektiğine vurgu yaptı. Katırözü orman deposunda; istif, tasnif ve depolama işlerinde, tomrukların cins, kalite, boy ve çap sınıflarına ayrılarak istife alınması, buna göre satış istif yerlerinin tespiti ve düzenlenmesi, depolarda satış istif yeri defteri, istif kayıt defterinin sağlıklı olarak tutulması ile ilgili konular anlatılarak eğitim sona erdi.