Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 45'inci böbrek nakli başarıyla gerçekleştirildi. Adı ve yaşı açıklanmayan hastanın uzun yıllardır böbrek yetmezliği çektiği öğrenildi. Hastaya böbreğini vermek için üç evladı da sıraya girerken yapılan testlerde üçünün de böbreğinin uyumlu olduğu görüldü. Ameliyat ekibi ortanca oğlundan böbrek nakli yapmaya karar verdi.

TABURCU OLACAK

Prof. Dr. Fehmi Çelebi, Prof. Dr. Fatih Altunparmak, Dr. Öğretim Üyesi Necaddin Fırat, Böbrek Nakli Merkezi Başkanı Hamad Dheir ve Operatör Doktor Emrah Akın tarafından gerçekleştirilen operasyon sonra anne ve oğlu hızla sağlığına kavuşuyor. Böbrek nakli olan annenin pazartesi günü taburcu olacağı ve sağlık durumunun gayet iyi olduğu öğrenildi.

Merkez Başkanı Hamad Dheir sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “2-3 hafta önce bir hasta annenin ve üç kahraman evladı #seahböbreknaklimerkezi ‘ine böbrek nakli için başvurunca hangi evladından böbrek alacağımız zorlandık! En uygun olan donöründen başarılı bir operasyonla hiç diyalize bulaşmadan nakil oldu. Tüm emeği geçen herkese çok teşekkür ederiz.