Arifiye Belediyesi Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı İsmail Karakullukçu’nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partili Arifiye Belediyesi Meclis Üyesi Feridun Adıyaman gündem dışı söz istedi. Adıyaman konuşmasında, "Öncelikle Karaaptiler Mahallesinde Belediyemizce hayata geçirilen Gölya Tabiat Parkı için sizi ve ekibinizi tebrik ediyorum. Bu park, ilçemiz ve hatta ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın nefes alabileceği harika bir yer olacak diye düşünüyorum. Yine Türkçaybaşı Mahallesinde yaşanan yangında, mağdur vatandaşlarımıza yaptığınız yardımlar nedeniyle teşekkür ediyoruz. Ayrıca, Hanlı Merkez Mahallesinde vatandaşlarımızın sokak köpekleri ile ilgili bir şikâyeti var. Bu konuda da bir önlem alırsanız memnun oluruz. Son bir konu 13 Nisanda başlayacak olan Mübarek Ramazan ayının ilçemize, ülkemize ve Tüm İslam Âleminde hayırlara vesile olmasını Yüce Allah’tan dilerim." dedi.

Sonrasında söz isteyen Büyük Birlik Partili Meclis Üyesi Ahmet Acar, Fatih Mahallesi Sarısu mevkii ile Banaş arasındaki yolun onarımının yapılmasını talep etti.

Başkan İsmail Karakullukçu söz alarak, "Evet Belediye olarak yaptığımız çalışmalara gösterdikleri ilgi için Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyemiz Sayın Feridun ADIYAMAN’ın şahsında ilçe yöneticilerimize de teşekkür ediyorum. Evet, İlçemiz Karaaptiler Mahallesinde vatandaşlarımızın nefes alabileceği yeni bir park alanı inşa ediyoruz. Gölya Tabiat Parkı adını verdiğimiz parkımızda çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Kısmet olursa, Mayıs ayı içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yine ilçemizde sel, yangın gibi nedenlerle mağdur olan vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Pandemi sürecinde çalışamayan ve mağdur olan vatandaşlarımıza yardımlarımız sürüyor. Yine 13 Nisan’da başlayacak olan Mübarek Ramazan ayı dolayısıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza erzak paketi yardımında bulunacağız. Günlük vaka sayılarının tavan yaptığı bu günleri en kısa sürede atlatarak, normal yaşantımıza dönmeyi ve Korona Virüs belasından kurtulmayı Yüce Allah’tan diliyorum." dedi.

Daha sonra gündem maddelerine geçildi.

Yapılan Oylamalar sonucu;

Meclis Başkan Vekilliklerine; Veysel ÜNLÜ ve Cüneyt ŞENSOY seçildi.

Meclis Katipliklerine (Asil); Mehmet AYVAZ, Serap YILDIZ ile (Yedek) Aysun GÖZYUMAN ile Yaşar BEĞEN seçildi.

Belediye Encümenine; Hulusi KARA ve Vedat VATANSEVER seçildi.

Bütçe Komisyonuna; Yaşar BEĞEN, Nuri YAVAŞ, Cesim ÇELİK, Hulusi KARA ve Veysel ÜNLÜ seçildi.

İmar Komisyonuna Vedat VATANSEVER, Mehmet AYVAZ, Mehmet Erhan ÇETİN, Serap YILDIZ ve Emrah YILMAZ seçildi.

Denetim Komisyonu raporu Meclisin bilgisine sunuldu.

Arifiye Belediyesi 2020 yılı Faaliyet Raporu, oybirliği ile kabul edildi.

GÜNDEM MADDELERİ:

1-1.nci ve 2.nci Meclis Başkan Vekili Seçilmesi (Gizli Oyla)

2-2 Asil, 2 yedek Meclis Katiplerinin Seçilmesi (Gizli Oyla)

3-2 Asıl Encümen üyesinin seçilmesi (Gizli Oyla)

4-3 kişiden az 5 kişiden çok olmamak üzere asıl ve yedek Bütçe Komisyonu üyelerinin seçilmesi(Açık Oyla)

5-3 kişiden az 5 kişiden çok olmamak üzere asıl ve yedek İmar Komisyonu üyelerinin seçilmesi(Açık Oyla)

6-2020 yılı Denetim Komisyonu Raporunun okunması.

7-2020 yılı Faaliyet Raporunun Görüşülmesi.

8-Mülkiyeti Belediyemize ait Karaaptiler Mahallesinde bulunan 592 ada 151 ve 592 ada 152 parsellerin yap işlet devret modeli ile 2886 sayılı devlet ihale kanununa göre 10 yıllığına kiraya verilmesine ilişkin 22.03.2021 tarih ve 2 sayılı yazısı.