Arifiye ilçesisinde bulunan Muhammet Fatih Safitürk yurdundada bu proje ile öğrencilerin dolaplarında bulunan kullanmadıkları giyim eşyaları, yurt idaresi tarafından temizlenip ütülenerek ihtiyaç mağazasında yıl boyunca öğrencilerin kullanımına sunuluyor.

Muhammet Fatih Safitürk Yurt Müdürü Mahmut Aktunç “Kredi yurtlar genel müdürlüğümüzün uygulamaya koyduğum kardeşimin dolabı projesi kapsamında yurtlarımızda bulunan Hayır çarşısı olarak adlandırdığımız bölümlerde öğrencilerimiz tarafından dolabında fazla bulunan giysileri çarşıya bırakılıyor ihtiyacı olan diğer öğrencilerimiz kimse görmeden ihtiyaçlarını oradan karşılıyorlar. Bu projemiz sosyal medya üzerinde yankı buldu.

İstanbul'da ikamet eden İş insanları Hüseyin Yazıcı, Mevlüt Yazıcı ve İdris Şahin sosyal medyadan projemizi görmüşler, "memleketimizin geleceği olan gençlerimiz kendi giysilerinden arkadaşlarına katkıda bulunurken bizimde katkımız olsun" diye düşünmüşler ve bizimle irtibata geçtiler gençlerimize nasıl yardımcı olabiliriz diye sordular bizde uygulamamızı kendilerine aktardık 2 gün sonra Sıfır hiç açılmamış mont, bot, kazak ve gömlek kolilerini yurdumuza gönderdiler. Bir kısmını Muhammed Fatih Safitürk yurdumuzun Hayır çarşısına bir kısmını Sabahattin Zaim yurdumuzun çarşısına ve bir kısmını da Ayşe Hümeyra Ökten erkek öğrenci Yurdumuzun çarşısına öğrencilerimizin hizmetine sunduk. Allah hayırlarınızı kabul etsin öğrencilerimiz adına kendilerine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.” açıklamalarını yaptı.