Korona virüs (Covid-19) Salgınının toplum sağlığına yönelik oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilmesine yönelik alınan tedbirlere toplumun tüm kesimleri tarafından uyulması, salgının yayılım hızını etkilemektedir.

Cumhurbaşkanlığımızca hazırlanarak etaplar halinde uygulanmaya başlanılan Normalleşme Planında öngörülen takvime göre Korona Virüsünün aşısı bulununcaya kadar, tüm sektörlerde yayılım hızını en alt seviyede tutacak çalışmaların yapılması kararlaştırılmıştır.

İçişleri Bakanlığının Genelgesi gereği 15 Mayıs ve 21 Mayıs 2020 tarihlerinde, Arifiye’de bulunan berber, kuaför, güzellik merkezi, taksi durakları, şehir içi ve şehirler arası toplu ulaşım faaliyetlerinde kullanılan araçlar, Arifiye Kaymakamı Bekir Dınkırcı’nın talimatı ile İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşin Kurban’ın koordinasyonunda Arifiye Belediyesi, Arifiye İlçe Emniyet Müdürlüğü, Arifiye İlçe Jandarma Komutanlığı ve Arifiye İlçe Tarım Müdürlüğünün katılımıyla oluşturulan ekipler tarafından denetleniyor.

Çalışmalar hakkında bilgi veren Arifiye İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ayşin Kurban;“Cumhurbaşkanlığımızca hazırlanarak etaplar halinde uygulanmaya başlanılan Normalleşme Planına göre İçişleri Bakanlığımızca gönderilen genelge kapsamında, geçtiğimiz günlerde vatandaşlarımızın hizmetine giren berber, kuaför, güzellik merkezleri, taksi durakları, ayrıca şehiriçi ve şehirlerarası ulaşımda kullanılan araçlar ekiplerimizce denetlenmekte, işyeri çalışanları ve müşterilerin zorunlu olarak maske takması ve tespit edilen diğer olumsuzluklar hakkında işyerleri uyarılmakta, çok büyük bir olumsuzluk tespit edilmesi halinde cezai işlem uygulanmaktadır. Arifiye Kaymakamlığımızın koordinasyonunda ilçemizde Korona Virüs (Covid-19) Salgınının yayılım hızını engellemek için var gücümüzle çalışıyoruz.” dedi.