Garnizon Komutanı ve 7. Komando Tugay Komutan Vekili Piyade Komando Albay Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Cengiz Yiğit, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve Şube Müdürlerinin katıldığı toplantı AKOM Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

“Şehitlerimizin Hakkını Ödeyemeyiz”

Toplantı öncesi Suriye’nin İdlib bölgesinde düzenlenen hain saldırıda Şehit düşen Mehmetçiklerimiz ile birlikte tüm Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle andıklarını belirterek konuşmasına başlayan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Öncelikle vatanımızın ve milletimizin huzuru, güveni için canını hiçe sayan Aziz Şehitlerimize Yüce Mevla’dan rahmet diliyoruz. Onların hakkını hiçbir zaman ödeyemeyiz” dedi.

“İlçe Bazlı Toplanmaya Karar Verdik”

Bu toplantılara öncelikle il genelinde düzensiz göçten madde bağımlılığa kadar, eğitim ve güvenlikten genel asayişe kadar her konuyu ele alarak başladıklarını belirten Vali Nayir, Arkadaşlarımızın ilçe bazlı çalışmaların daha ayrıntılı ele alınması teklifi üzerine, bu toplantıları ilçelerimizde yapmaya karar verdik. İlk olarak Erenler ilçemizde yaptığımız toplantı sonrası geçen ay Serdivan ilçemizi konuştuk, bu ay da Adapazarı ilçemizdeki durumu görüşeceğiz.

“Adapazarı Kadim Bir İlçedir”

Bizim en kadim ilçelerimizden olan Adapazarı, nüfus yoğunluğu açısından bakıldığında da, emniyet ve asayiş hizmetlerinde özel önlem gerektiren ilçelerimizden birisidir. Son zamanlarda düzensiz göçten en fazla nasibini alan ve bu konuda yığılmaların da olduğu ilçemizi her yönüyle bugünkü toplantıda konuşacağız. İlçemizin genel durumunu ele aldıktan sonra kolluk birimlerimizin görüşlerini, adliye teşkilatımızın görüşlerini de alarak yerel yönetimdeki arkadaşlarımızı da dinleyeceğiz.

“Hedefimiz Elbette Daha İyisidir”

Tüm ilçeleriyle birlikte daha da yaşanabilir bir Sakarya’nın oluşması, hepimizin en temel gayesidir. Bu gibi toplantılarda aldığımız ve alacağımız kararlarla, ilçelerimizle birlikte daha huzurlu ve gelişmiş bir kent olmayı hedefliyoruz diye konuştu.

“Katılımcılar Bilgilendirildi”

İlçedeki genel durum hakkında Adapazarı Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya’nın brifing verdiği toplantıda son dönemde yapılan çalışmalar değerlendirilirken, katılımcıların görüş ve önerileri de ele alındı. İl ve ilçe genelinde yapılması gereken çalışmalar, alınması gereken önlemler ile kurumlar arası koordinasyonu gerektiren hususların görüşülerek karara bağlandığı toplantıda Vali Ahmet Hamdi Nayir, herkese görevlerinde başarılar diledi.