/Nurettin Eryılmaz-Esra Şenli//

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında uygulanan aşılama süreci devam ederken, eski Doğumevi olarak bilinen Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ek Binası Pandemi Hastanesi son günlerde vatandaşların aşıya gösterdiği rağbeti karşılayamaz hale geldi. 

Kamu ve özel hastanelerin yanı sıra Aile Sağlık Merkezlerinde de (ASM) Alman aşısı Biontech'in vurulmaya başlanacağı açıklamasına rağmen Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden ASM'ler yerine hastaneleri tercih eden vatandaşlar, eski Doğumevi'nde metrelerce kuyruk oluşmasına neden oldu. 

Vatandaşların aşı için randevu almasıyla birlikte eski Doğumevi önünde oluşan kuyruklar sokağa taşarken, 6 tane aşı odası olan hastanede 2 kabul memurun işlemi yapmasının kuyrukları uzattığı öne sürüldü. Ayrıca kuyrukta bekleyenlerin zaman zaman sosyal mesafe kuralına uymadıkları görüldü. 

Öte yandan her gün sabah 09.00 ile 24.00 saatleri arasında aşı yapıldığını hatırlatan sağlık görevlileri, yoğunluk oluşmaması adına vatandaşların hastaneler yerine ASM'leri tercih etmeleri gerektiğini belirtti.