Sakarya´da Koronavirüs aşısı yapılmaya 14 Ocak'ta başlanmıştı. İlk aşıyı Sakarya İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Aziz Öğütlü ardından Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay ve Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis olmuştu.

Aşı, daha sonra sağlık personellerine randevu sistemiyle yapılmaya devam etmiş, sırasıyla ileri yaş gruplarında aşılanma başlamıştı. 

İlk aşının vurulduğu 14 Ocak'tan bu yana tam 27 gün geçti Yarından itibaren ilk aşıyı vurulanların 2'nci doz için aşılanmaya başlamaları gerekiyor. 

İlk aşı ile ikinci aşı arasında her hangi bir fark bulunmuyor. Aşı 2'nci dozdan sonra vücutta antikor üretme konusunda daha da güçlenmiş ve kesin sonuç almaya daha yakın hale gelmiş oluyor. 

İlk kez aşılanma konusunda da MHRS'den randevu alınmaya devam ediliyor.  Sakarya'da şuana kadar aşı tedariki konusunda her hangi bir sıkıntı yaşanmadığı ve randevu alan herkese vurulabilecek kadar aşının aşı merkezlerinde bulunduğunun da özellikle altı çiziliyor.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Sakarya genelinde bugün itibaren 29 bin 152 kişi Koronavirüs için ilk doz aşıyı almış durumda. 

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karabay "Sakarya'da aşılanma süreci büyük bir düzen içerisinde aşı merkezlerinde devam ediyor. MHRS'den alınan randevuların azlığından, aşının Sakarya'ya az geldiğine kadar bir çok haber okuduk. Hiç biri doğru değil sistem uyum  içerisinde çalışmaya devam ediyor." dedi. 

Son günlerde aşı vurulmaktan çekinenlerin çokluğuna da dikkat çeken Profesör Karabay " Bu söylentilere inanmak çok zor. Koronavirüse karşı elimizdeki en büyük silah aşı. Aşı olmayın diyenlere tek bir sözüm var yoğun bakımda entübe olup yatan hastanın 5 dakika neler yaşadığını hiç görmüşler mi? Yakınlarından biri entübe olmuş mu? Ben öncelikle kendim ve anne-babama bu aşıyı yaptırdım. 30 yıldır bu işin içerisindeyim sakıncası olsa başta anne babamı sonra kendimi riske atar mıyım. Şartları taşıyan herkes bu aşıyı mutlaka olmalı" dedi.