Başkan Tumbaz mesajında şu ifadelere yer verdi;

Milletin İstikrarı En İyi Cevaptır…

Türkiye’nin demokrasi sınavı tarihi süreç içerisinde ihtilal, ayaklanma, muhtıra, e-muhtıra, müdahale gibi sürekli kesintilerle dolu olmuştur. 15 Temmuz 2016’da ise bunun tam tersi bir durum yaşanmıştır. 15 Temmuz 2016’da ülkemiz üzerinde kirli emelleri olan okyanus ötesinden idare ve sevk edilen FETÖ yapılanması cuntacı kafalarla işbirliği yaparak milletimizin milli iradesini hedef almıştır. Ne var ki, bu alçak girişim milletimizin sağduyusu ve cansiperane duruşu ile engellenmiştir. Güçlü millet iradesi her türlü zorlukla baş edebileceğimizi, ülkemizin uluslararası arenada da siyasi ve ekonomik gücünün kat be kat artacağını ortaya koymuştur. Hâlihazırda güçlü demokrasi geleneğine sahip olan Türk Milleti, önemli bir demokrasi dersi verirken 15 Temmuz köklü bir zihniyet değişiminin de ilk adımı olmuştur. Bu süreçte, içeriden ve dışarıdan ülkemize yönelecek saldırılara karşı birlik içinde ve güçlü durmanın önemini bir kez daha idrak ettik ve tüm fikri ayrılıkları bir kenara bırakarak vatan müdafaası ortak şuuruyla kenetlendik.

Aziz Türk milleti, kenetlenip devletine, cumhuriyetine, demokrasisine, istiklâl ve istikbâline sahip çıkarak tüm dünyaya örnek olacak bir davranış sergilemiştir. Artık dünya demokrasi tarihi Türk milletinin adını anmadan yazılamayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Ve Türk Milleti İlelebet Payidar Olacaktır

Türkiye Cumhuriyeti tarihine kara bir leke olarak geçen ve Türk Milleti’nin tüm dünyaya demokrasi dersi verdiği 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi’nin üzerinden beş yıl geçti. Bu beş yıllık süreçte, Türk Silahlı Kuvvetleri ve devletin çeşitli kademelerine sinsice sızan FETÖ mensupları, büyük bir titizlikle tasfiye edilirken, devletimizin mücadelesi halen kararlılıkla devam etmektedir.

Her bakımdan bir dönüm noktası olan 15 Temmuz gecesi göstermiştir ki hiçbir ihanet odağı, ayağa kalkan millî ruh ve demokrasi inancımız karşısında duramayacak; Türk milleti yenilmeyecek ve hangi engel karşısına çıkarsa çıksın Türk devleti yıkılmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Milleti ilelebet payidar olacaktır.