Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezinde gerçekleşen ziyarete ASKON başkanı Engin Tumbaz ile birlikte Teşkilat Başkanı Halil Erol, Basın Yayın ve Reklam Sektörü Komisyon Başkanı Veysel Önder, Kurumsal İlişkiler Komisyon Başkanı Ümit Uzgider ve Şube Müdürü İbrahim Akın katıldı. Aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Estonya İş Konseyi Başkanlığı görevini de yürüten Tumbaz, ASKON ve DEİK olarak pandemi sonrası planladıkları çalışmalar hakkında başkan Matur’a bilgiler verdi.

HIZLI KALKINAN KENTLER

Sakarya’nın gelişen sanayisi ile hızlı kalkınan iller arasında öne çıktığına dikkat çeken Tumbaz, pandemi sonrası normalleşme ile birlikte önümüzdeki dönemde sanayinin haricinde ilk etapta tarım, lojistik ve turizm sektörlerine yönelik çalışmalar planladıklarını söyledi. Aynı zamanda bir üretim şehri olan Sakarya’nın kurulacak olan yeni organize sanayi bölgeleri ile ülke ekonomisine daha fazla katma değer üreten bir konuma geleceğini de belirten Tumbaz; “Ancak üreten bir şehir olarak daha fazla ihracat potansiyelimizin olduğunu da biliyoruz. Bu noktada Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nın önderliğinde ve desteği ile ilimizde İhracatçılar Birliği’nin kurulabilmesi için çalışmalar yapıyoruz. Sakarya merkezli İhracatçılar Birliği’nin kurulması ilimize önemli bir değer katacak. Bu konuda milletvekillerimizden de destek bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

SAKARYA ÖZEL BİR ŞEHİR

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur ise Sakarya’nın sahip olduğu zengin doğal güzellikleri ile özel bir şehir olduğunu ifade ederek, “Doğal zenginliklerimizi korumak hepimizin öncelikli görevi olmalı. Planlı ve sürdürülebilir sanayileşme için organize sanayi bölgelerini tarım dışı alanlara yapmalıyız ama asıl önemli olan konut alanlarını ve şehirleşmeyi de tarım dışı alanlara yönlendirmeliyiz. Tarım alanlarını yok ederek şehrin büyümesine sessiz kalamayız." dedi.