Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin 1999 depreminde kullanılan krediden kalan 270 Milyon TL'lik borcu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülerek resmen iptal edildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde, AK Parti tarafından yapılan "Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu İle bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına hakkında Kanun teklifi" kapsamında Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin 1999 depreminde kullandığı krediden kalan 270 milyonluk borcun silinmesi de gündeme getirildi.

Dün gece TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleşen görüşmeler doğrultusunda bu teklif kabul edildi ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin 270 milyonluk borcu iptal edildi.

ATABEK SOSYAL MEDYADAN DUYURDU
Genel kurulda bulunan Sakarya AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, TBMM'nin aldığı kararı sosyal medya hesabından duyurdu.

Atabek yaptığı paylaşımda; "TBMM Genel Kurulu’nda Sakarya'mızıda yakından ilgilendiren 228 sıra sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu İle bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına dair Kanun teklif’imizin görüşmelerini tamamlayarak yasalaştırdık. Ülkemize, milletimize ve Sakarya'mıza hayırlı olsun. Gazi Meclis’imizin Genel Kurulu’nda bu hafta Sakarya'mızın en büyük sorunlarından birini çözdük, 1999 depreminde kullanılan krediden kalan 270 milyon TL'lik borcun iptalini sağlayan kanun teklifimiz kabul edildi." ifadelerinde bulundu.