Atatürkçü Düşünce Derneği Sakarya Şube Başkanı Aslıhan Ateş'in işte o açıklamaları;

Sakarya Demokrasi Meydanındaki  Atatürk anıtının değiştirilen yeri uzunca bir süredir konu olmakta.

Anıtın şimdiki yerinin son derece yakışıksız olduğunu, arkasında yer alan esnaf tabelalarının son derece çirkin bir görüntü yarattığını daha önce dile getirmiştik. 

Anıtın şu anki görüntüsünün, arkasına  uygun bir panel (duvar) koyularak ya da anıtın yeniden eski yerine getirilerek düzeltilebileceğini ve ayrıca meydanın ve anıtın temizliğine de dikkat edilerek aydınlatılması gerektiğini de söylemiştik. 

Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi, konuyla ilgili ziyaret ettiğimizde kendisi; “Anıtın yeri keşke değişmeseydi, eski yeri daha iyiydi ama maalesef benden önceki başkan Sayın Zeki Toçoğlu zamanında yapıldı. Şimdi biz yeniden bir yer değişimi yaparsak bunun mali yükümlülüğü var” dedi.

Konuşmada, anıtın kendine ait bir arka panelinin olduğunu, en azından bu panelin yerine konarak görüntünün daha iyi olabileceğini söyledik. Ayrıca; bu arka panelin akıbetinin ne olduğunu sorduğumuzda, not alarak araştıracağını söyledi. 

Yine soruyoruz; anıta ait o arka panele ne oldu?

Bugüne kadar ki süreçte, konuyla ilgili hiçbir adım atılmamış ve ayrıca kamuoyuna da herhangi bir açıklama yapılmamıştır.

Ayrıca; üzülerek görüyoruz ki, Atatürk anıtının üstündeki imza ise daha önce olduğu gibi yine sökülmüştür.

Şehrin merkezindeki bir meydanı bu kadar bakımsız ve ışıklandırmadan yoksun bırakırsanız herşey olur.  Biran önce bu ayıba son verilmesini istiyoruz.

1)Atatürk anıtı, arka paneli tamamlanarak güzel bir görüntüye kavuşturulmalı.

2)Anıtın temizliği ve ışıklandırılması yapılmalı.

3)Meydanın da özellikle her milli bayramda temizliği ve ışıklandırılması yapılmalıdır.

Bu ülkenin kurucusu, kurtarıcısı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırasına saygı istiyoruz.

Bu işi siyaset malzemesi yapanlar büyük bir yanlış içindeler. 298 bin TL’ye  “Saltanat kayığı” alanlar, Atatürk anıtın düzeltilmesi için maliyeti bahane ediyorlarsa, bu işte bir kasıt olduğunu ve iyi niyetten çok uzak olduğunu düşünürüz.