Başkent Viyana’da bulunan Avusturya Türk Federasyonu Genel Merkezi kongre salonunda gerçekleştirilen kurultaya Milliyetçi Haraket Partisi İstanbul Milletvekili, MYK üyesi ve Avrupa Türk Konfederasyonu Genel Başkanı Cemal Çetin katılım sağladı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden aralarında Sakaryalıların da olduğu gerçekleşen 9. Olağan Kurultay’da Avusturya Türk Federasyonu özel gece ilgili kamuoyu ile paylaştığı yazıda şu satırlara yer verdi:

"MHP MYK üyesi İstanbul Milletvekili ve Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Cemal Çetin beyin şeref misafiri olarak, Almanya, Fransa, İsviçre, Hollanda, Belçika, ve İngiltere Türk federasyonları genel başkanlarının davetli olduğu Avusturya Türk Federasyon 9. Büyük Kurultayı delegasyonumuzu oluşturan Teşkilat Başkanları, Genel İdare, Denetleme ve disiplin Kurulu üyelerimizin katılımıyla Genel Merkez salonumuzda gerçekleşmiştir.

Kurultayımız camiamız, Avrupa Türklüğü, üzerinde yaşadığımız ülke ve Türk Milletine hayırlar getirsin.

Kurultayımız Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlamıştır. Ardından kurultayımızı yöneten divan başkanı ve üyeleri seçimi yapılmış, divan başkanlığına Almanya Türk Federasyonu Genel Başkanı Sayın Şentürk Doğruyol, üyeliklerine de Sayın Cemal Beyaz ve Sayın Orhan Urhanoğlu belirlenmiştir.

Avusturya Türk Federasyon Genel başkanımız Sayın Ali Can Bey’in açılış konuşması sonrasında faaliyet, muhasebe ve denetleme kurulu raporları okunmuş ve delegasyon tarafından ibra edilmiştir.

Ardından Avusturya Türk Federasyon yeni faaliyet dönemi yöneticilerinin seçimlerine geçilmiştir. İlk olarak Avusturya Türk Federasyon Genel başkanlığına teklif edilen Sayın Ali Can bey oy birliği ile yeniden genel başkan seçilmiştir.

Sonrasında delegasyonumuz tarafından Divan başkanlığına sunulan genel idare kurulu, denetleme ve disiplin kurulu listeleri oybirliğiyle kabul edilmiş ve yeni dönemin yöneticileri belirlenmiştir.

Avusturya Türk federasyonu dokuzuncu faaliyet dönemi genel başkanlığına seçilen Ali Can bey bir teşekkür konuşması yaparak birlik ve beraberlik çağrısında bulunmuştur.

Kurultayımıza şeref misafir olarak katılan MHP MYK üyesi İstanbul Milletvekili ve Avrupa Türk Konfederasyon Genel Başkanı Sayın Cemal Çetin bey kapanış konuşması yapmış, güncel meseleler hakkında açıklamalarda bulunmuştur.

Yeni faaliyet dönemi tüm camiamıza hayırlı, uğurlu olsun."