Hastane Mahallesi'nde yaşayan Yasin Barutçu, ayak ağrısı şikayetiyle hastaneye gitti. Yapılan tetkikler sonucunda Barutçu'ya, yumuşak doku kanseri tanısı kondu. Yasin Barutçu; "Hastalığımın tedavisi ABD'de var. Benden  kan örnekleri alınım ABD'ye göndermemiz gerekiyor. Devlet Amerika'daki yapılacak masrafları karşılamıyor. Yaklaşık 30-35 bin lira  civarında bir masrafı var. Bunu karşılayacak durumumuz yok. Hastaneye eş, dost yardımlarıyla gidip geliyoruz. Yatağa bağlı kalmak istemiyorum" dedi. 
 
Eşini 6 yıl önce kaybeden 3 çoçuğuna zor şartlarda büyüttüğünü söyleyen anne Aynur Barutçu ise " Oğlumun kanser olduğunu öğrendim. İki aydır yardımlarla gidip geliyoruz. Oğlumun kurtulması için Amerika'da yapılacak bir tedavi var. Onun için  yardım istiyorum. Oğlumu yatağa bağlı istemiyorum. Oğlumun 3 tane çocuğu var. Onların başında olmasını istiyorum. Çocuklarıyla yaşamasını istiyorum. Benim 3 tane çocuğum var. Ben bir anneyim. Anne olarak yardım istiyorum" diye konuştu.
 
Anne Aynur Barutçu, oğlunun kemoterapi aldığından enfeksiyon riski sebebiyle çocuklarından ayrı kaldığını ifade ederek; "Bu çok büyük rakam değil. Benim için büyük rakam. Engelli maaşı  alıyorum. Bir anne olarak yardım istiyorum" şeklinde konuştu.