Özel Haber / Nurettin Eryılmaz /

Yaşadığı süreç

Korona virüsle mücadele eden hastalara yardım ederken aynı hastalığa yakalanan hemşire Ayşegül paçalı, tedavi ve karantina sürecinin tamamlanmasının ardından görevine dönmeyi bekleyen sağlık çalışanlarından. Kocaali Toplum Sağlığı Merkezi'nde eğitim birimi sorumlusu Ayşegül Hemşire, “Şu anda annem ve babamla bile görüşmüyorum ama 27 Nisan’da işe başlayacağım. Yine sokak köpeklerinin koruyucusu olacağım, engelli çocukları topluma kazandırmak için çabalayacağım” dedi.

Dünyayı tehdit eden Kovid19 hastalığına yakalanan fedakar sağlık çalışanlarından biri de Sakarya’nın Kocaeli ilçesinde toplum sağlığı görevlisi hemşire Ayşegül Paçalı. 3 yıldır görev yaptığı Kocaali’de halk sağlığın korunması için çabalayan Ayşegül hemşire hem köylerde hem ilçede yaşayanlara farkındalık oluşturmak için çalışıyordu. Okullarda öğrencilere yönelik eğitim çalışmaları yapan Ayşegül hemşire yoğun mesaisinin ardından sokak hayvanlarının korunması ve beslenmesine çabalıyor, engelli çocukların eğitimine katkıda bulunmak için projeler üretiyordu. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için köylerde çalışmalar yapan bağımlılıkla mücadele için gençlere yardım eden Ayşegül hemşire, çok yönlü kişiliği ve yardımseverliği ile Kocaeli halkının gönlünde taht kurmuştu. Salgın sırasında Kocaali Toplum Sağlığı Merkezi’nde eğitim birim sorumlusu olarak salgının yayılmaması için tüm enerjisini harcayan Ayşegül hemşire, mesai arkadaşlarıyla birlikte toplum sağlığını korumak için canla başla çalışıyordu. Korana virüsün yayılmasını engellemek için ilçenin köylerinde çalışan Ayşegül hemşire, tüm önlemleri alarak hastalıkla mücadele eden hastalara yardım eli uzattı. Hastalık hızla yayılırken Ayşegül hemşire, hissettiği halsizliğin artması ve boğazındaki ağrı nedeniyle doktora gitti. 2 Nisan’da çekilen akciğer tomografisinin ardından Kovid-19 testi yapılan Ayşegül hemşireye 4 Nisan’da pozitif teşhisi kondu ve hemen Karasu Devlet Hastanesi'ne yatırılarak tedavisine başlandı.

14 günlük bekleme süresi

Güçlü bünyesi ve yaşama sevinci ile 10 Nisan’da koronavirüsü yenen Ayşegül hemşire evinde 14 günlük bekleme sürecini tamamlıyor. 24 Nisan’a kadar sürecek karantina sürecinde aynı evde yaşadığı annesi, babası ve kardeşiyle görüşmemek için ayrı odada kalan Ayşegül hemşire, sağlık çalışanlarının ne kadar fedakar olduğunu kanıtlıyor. 27 Nisan’da döneceği çalışma hayatında yine koronavirüsle hastalara yardım eli uzatmaktan çekinmeyeceğini söyleyen Ayşegül Paçalı, Milliyet’e konuştu. Zeynep Kamil Sağlık Meslek Lisesi’nin ardından Marmara Üniversitesi Ebelik Bölümü’nü bitiren Ayşegül hemşire, “Sağlık çalışanı olmak fedakarlık gerektirir. Hastaneden alkışlarla çıkmıştım, önümüzdeki günlerle bende diğer iyileşen hastaları alkışlamak için görevime döneceğim. Şu anda kimseyle görüşmediğim ve çok sevdiğim sokak hayvanlarıyla ilgilenemediğim için bağışıklık sistemim düştü ama toparlanıyorum. Bu hastalığı hep birlikte atlatacağımıza inanıyor ve toplumun sağlığını önemsiyorum. Üzerime düşeni yapmaya hazırım ve korkmuyorum” dedi.

Sosyal sorumluk projeleri

Çok yoğun meslek hayatına rağmen sosyal sorumluluk projeleriyle tanınan Ayşegül Paçalı, koronavirüsle mücadele ederken sokak hayvanlarını düşündükçe moral bulduğunu söyledi. Ayşegül Paçalı, “Yıllardır beslediğim sokak canlarının sahipsiz kalmasını istemiyorum. Bu virüs bizlere tüm canlıların yaşam hakkı olduğunu hatırlatmalı. Onların yaşam hakkını savururken, insanlara faydalı olmayı sürdüreceğim. Tedavim sürecinde 100’den fazla sokak köpeğinin Kocaali Belediyesince başka yerlere götürüldüğünü öğrendim. Belki öldürülmüş bile olabilirler ama bu işin peşini bırakmayacağım. İyileşme sürecimde sokak hayvanlarının düşünmem bağışıklığımı güçlendirdi. Yine engelli çocuklarla ilgilenecek, kadına yönelik şiddete karşı çıkacağım. Köylerde ve kasabalarda bağımlılıkla mücadele için sahada olacağım” diyerek idealistliğini ortaya koydu.