TÜRK MİLLETİNİN BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİNİN İLHAM KAYNAĞI
Başkan Babaoğlu mesajında; “106 yıl önce Aziz Türk milleti, büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek vatanına duyduğu sevgi ve inançla Çanakkale’de destan yazmıştır. Bu zafer Anadolu’nun ebediyen bir Türk yurdu olarak kalacağını dünyanın sömürgeci devletlerine haykıran bir destan olarak şanlı tarihimizdeki yerini almıştır. Çanakkale Zaferi aynı zamanda Türk milletinin bağımsızlık mücadelesinin ilham kaynağıdır. Atalarımız Çanakkale’de yokluk içinde, zor şartlarda ve kısıtlı mühimmatla mücadele etmesine rağmen kendisinden sayıca üstün düşman kuvvetlerini bozguna uğratmıştır.

KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZİN MİRASI
Bu zafer aziz Türk milletinin üstün gayreti ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün askeri dehası ile gerçekleşmiştir. Bugün yaşamımızı sürdürdüğümüz bu vatan toprakları ülkemizin devleti ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün korunması uğrunda hayatlarını kaybeden kahraman şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106’ncı yıl dönümü dolayısıyla Cumhuriyetimizin kurucusu ve Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilerek ‘Çanakkale Geçilmez’ dedirten kahraman şehit ve gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum ”diye konuştu.

BABAOĞLU ANKARA’DA OLACAK
Bu arada Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu’nun 18 Mart Perşembe günü yapılacak MHP kurultayı nedeniyle Ankara’da olacağı belirtildi. İlçede yapılacak törenler kapsamında 18 Mart 2021 Perşembe günü saat 10.00’da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde KOVİD-19 tedbirleri kapsamında Atatürk anıtına çelenk sunumu yapılacak. Akabinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak. Törenin ardından Şehitlikler ziyaret edilerek dua edilecek.