Geçtiğimiz hafta oynan Pazarspor-Sakaryaspor mücadelesi için Rize'ye giden Başkan Babaoğlu, primlerle ilgili konuştu. Başkan Babaoğlu, "Maç günü Sakaryaspor sevdalısı bazı işadamları ile görüşerek futbolculara prim ödenmesi noktasında girişimlerimiz oldu. Gerekli sözleri aldıktan sonra Sakaryaspor'un galibiyet priminin sözünü verdim. Usul gereği prim ödendikten sonra gerekli açıklamalar teşekkür edilerek zaten yapılacaktır. Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatlarıyla eski kulüp başkanlarımız İbrahim Nalbant, Cumhur Genç ve mevcut başkan Cevat Ekşi'nin iki döneminde de tüm belediye başkanlarımızın yaptığı gibi maddi ve manevi her zaman Sakaryaspor'un yanında yer aldık. Valimiz, Milletvekillerimiz ve tüm başkanlarımızla birlikte bu konuda öncü olmak gibi bir görevimiz var. Öncü olmamızın altında farklı manalar aramak art niyetin göstergesidir. Dün, bugün ve daima sporun ve sporcunun yanında yer almayı sürdüreceğiz.  Sakaryaspora, Hendekspor'a ve tüm diğer kulüpler ile sporcularımıza elimizden geldiği kadar destek vererek yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu desteğimizden rahatsız olanların söylediği tüm sözleri 'Namazda niyeti olmayanın ezanda kulağı olmazmış' diyerek kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu arada Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, futbolda Bölgesel Amatör Lig'in (BAL) 17 Nisan'da başlayacağını duyurdu. Çok şükür hasret bitiyor. Hendekspor başta olmak üzere tüm takımlara başarılar diliyor, sağlıklı ve dostça bir sezon diliyorum" dedi.


ARAZİ SATIŞLARI

Arazi satışlarına değinen Babaoğlu, "5 Ağustos 2020 günü yapılan Hendek Belediye meclis toplantımızda, belediyemize ait taşınmazların satışı oy çokluğu kararıyla ile kabul edildi. Bunun ardından atıl durumda bulunan 813 ayrı taşınmaz tek tek tespit edilmiş, daha sonra komisyonlarımız tarafından yürütülen çalışma kapsamında korunacak alanlar belirlenmiştir. Geriye kalan 241 taşınmazın, muhtarlarımızda dahil olmak üzere düzenlenen toplantılarda herkesin fikri alınarak ortak bir kararla satışı uygun görülmüştür. Başlayan ihale süreçleri tamamen şeffaf ve herkesin erişebileceği noktalarda duyurulmaktadır.  Şuana kadar tamamlanan 8 ayrı ihale sonrasında 161 adet taşınmazın ihalesi yapıldı. 37 taşınmazın satış işlemi Tapu Müdürlüğünde tamamlanırken, 6 milyon 32 bin 950 lira gelir elde edildi.  Bu arazilerin değerlendirilmesi ve ekonomiye kazandırılmasının yanı sıra; mahallelerimizde artan hizmet seferberliği Hendek'imizi daha sağlam bir geleceğe kavuşturmaktadır" dedi.

RUHSATLANDIRMA SÜRECİNE GİRİLDİ

Toplu konut projesiyle ilgili bilgi veren Başkan Babaoğlu, "Hayata geçireceğimiz toplu konut projesiyle ilgili olarak ÇED raporu onaylanırken, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından projemizle ilgili kamu yararı kararı alındı. Gelinen süreçte Büyükşehir Belediyemiz tarafından tamamlanan imar plan çalışmalarının belediyemize ulaşmasını bekliyoruz. İmar planlarının kısa sürede ulaşmasının ardından parseller oluşturulacak ve ardından ruhsatlandırma işlemlerine hızlıca başlayacağız. Bu arada hizmete alacağımız proje tanıtım ofisimizde de vatandaşlarımız bilgilendirilecek. Pandemi süreciyle birlikte piyasalarda yaşanan dalgalanmaların geride kalarak vatandaşlarımızı zorlamayacak imkanların oluşmasının ardından konut projemizi hızlı bir şekilde hayata geçireceğiz" dedi.

AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ

Hoş geldin bebek projesinin devamı kapsamında sürdürülen, 'Her bebek bir fidan' projesine değinen Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, "Şuana kadar 1012 ailemize içinde bebek bezi, yumuşatıcı, ıslak mendil ve şampuan seti gibi çeşitli bebek bakım ürünlerinin yer aldığı çantaları hediye ettik. Dağıtım faaliyetleri İlçe Nüfus Müdürlüğünden alınan bilgilere göre sırasıyla malzeme tedariki yapıldıkça ailelerimize ulaştırılmaya devam ediyor. Projenin bir güzel tarafı da her bebek için bir fidan dikiyoruz. Fidan dikiminin personellerimiz tarafından başlamasıyla birlikte bu yıl içinde farklı türlerdeki 5 bin adet fidanı çocuk parkları ve şehrin muhtelif yerlerinde toprakla buluşturacağız. Daha yeşil, daha güzel bir Hendek için yeşili özenle korumaya, ciddiyetle ve hassasiyetle çalışmalarımıza devam edeceğiz" diye konuştu.

TÜM HENDEK'İ KUCAKLAMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Görev süresinin 2.yılında yapılan hizmetleri Nisan ayında paylaşacaklarını anlatan Babaoğlu, "Bu iki yılda ekonomik kriz, pandemi, patlama ve sel felaketlerine rağmen yaptığımız çalışmalarla çok şükür büyük mesafe kat ettik. Biz birileri için değil, Hendek için mücadele ederken; iyi niyetimizden cesaret alıp her türlü kötülüğü yapmak için kendine görev edinenler maalesef bu 2 yılda hiç boş durmadı.

86 bin 612 Hendekli içinde; kendini özel sayan zümrenin her gün acaba bugün ne yapsak diyen algı operasyonlarına maruz kaldık, kalmaya devam ediyoruz. Bizle alakalı olsun olmasın, bizi sözde yıpratmak için akla izana sığmayacak yollara teessür eden kirli ittifakları hep birlikte izliyoruz.  Tüm Hendek'i kucaklamaya, tüm güzellikleri içinde barındıran sevgi ve kardeşlik ortamı içinde çalışmaya ve kötülük bekleyen tüm kötüleri yok saymaya devam edeceğiz. Karakterini satmış fitnecileri, algıcıları, tilkilik peşinde koşanları, olmayanlara var, var olanlara yokmuş gibi davrananlar bilsinler ki; bizim için yok hükmündesiniz. Kimse ne Hendek'ten ne de Hendekliden üstündür. 86 bin Hendeklinin hak ve menfaatlerini korumaya ve 86 bin Hendekli ile beraber bu şehri geleceğe taşımaya devam edeceğiz. Rabbim bizi fitne yapanlardan ve fitnecilerden korusun" ifadelerine yer verdi.