//Nurettin Eryılmaz//

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Temmuz ayı meclis toplantısında arıcılık çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Başkan Yüce, "Arıcılık çalışmalarında ve arı ürünlerinde dünyada ikinci sıradayız. Dünyada Çin birinci sırada, arı ürünlerinde, arıcılıkta ve bal üretiminde Türkiye ikinci sırada. Ayrıca arıcılık çalışmalarımızın çoğunluğunu geleneksel yöntemlerle sürüyor. Emekli öğretmenlerimiz, emekli olan imamlarımızın vazgeçemediği mesleklerden bir tanesi arıcılık yapmak... Ayrıca hobi... Arıcılık çok ciddi bir sektör. Biz hobinin dışında gerçekten bir sektör olarak, bir işletme olarak nasıl dönüştürebiliriz bunun çalışmasını Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştiriyoruz. İnşallah ülkemizde örnek çalışmaları hayata geçireceğiz. Arıcılık faaliyetlerimizin modern sistemlerle geliştirip, arı ürünlerine dair geniş üretim organizasyonu kurarak dünya sıralamasındaki yerimizi en iyi noktada temsil etmek istiyoruz. Arıcılık faaliyetlerinde elde ettiğimiz geliri azami seviyeye çıkarmak istiyoruz." dedi.

Başkan Yüce, "Çevremizdeki arıcılık faaliyetlerini organize etme, arı ürünlerinin çeşitliliğini artırmak, genç girişimcilere destek olma, kişilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak üzere 54 katılımcı arıcılık projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında kullanılan modern tekniklerle bal ve bal ürünlerindeki verimi arttırıyoruz. Bununla ilgili Amerika bağlantısını gerçekleştirdik. Oradaki genel müdür ile gerekli görüşmeleri yaptık, geçen hafta da firmanın sahibi geldi, kullanımı oldu ve orada bir bal ihracatı bağlantısı Amerika'ya yaptık. Artık Türkiye'de Sakarya'dan Amerika'ya Bal54 gidecek. Almanya bağlantısı yaptık, Kosova ile bağlantı yaptık, Kıbrıs'la da bağlantı yaptık. İnşallah artık Sakarya'da Bal54 Kıbrıs'ta, Almanya'da, Kosova'da ve Amerika'da yerini alacaktır. Hayırlı olsun" dedi.