ÜLKENİN KESİŞTİĞİ NOKTA
Adapazarı, Erenler ve Ariye ilçelerine bağlı Modern Sanayi, Dörtyol Sanayi, Eskişehir Sanayi, Artvin sanayi, Merkez Sanayi, Sakarya Sanayi’nde işyeri bulunan esnafların yıllardır yaşadığı sıkıntıların dinmediğini belirten Başkan Bayır, Halk54.com Genel Koordinatörü Hüseyin Cumalı’ya konuştu. Bayır, binlerce insanın ekmek kapısı olan sanayilerle ilgili köklü çözümler beklediklerini dile getirdi. Esnafın mağdur edilmeden Kentsel Dönüşüm Projesi’ne sıcak baktıklarını da anımsatan Başkan Bayır, Türkiye trafiğinin kesiştiği noktada bulunan sanayilerde sıkıntıların bitirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

DÜKKAN ÇIKMALARI
Sanayilerde en büyük sorunların başında dükkanlara ilave yapılan çıkmalar olduğunu belirten Adapazarı Dörtyol ve Çevre Sanayi Çarşıları Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ahmet Bayır, kanayan bir yara haline gelen bu sorunla ilgili belediyeleri göreve davet etti. Dükkanlara ilave edilen çıkmalar ve eklentiler nedeniyle sanayinin çarpık geliştiğini ve bazı esnafların da mağdur olduğunu belirten Bayır, “Bazı esnaflar işyerine yaptığı çıkmalarla bir dükkan yeri daha kazanıyor. Bazıları eklentilerle kaldırımı tamamen kapatıyor. Bu sanayimiz için iyi bir tablo değil” dedi.

MUTLAKA KALDIRILMALI
Dükkanların önüne veya yanına yapılan çıkma ve eklentilerle ilgili sürekli şikayet aldığını durumu ilgili belediye başkanlarına ilettiğini ancak bir gelişmenin olmadığını belirten Başkan Bayır, “Kaldırımlar işgal altında bulunuyor. Sanayide çarpık yapılaşma aldı başını gidiyor. Eklenti ve çıkma yapanlara ‘kaldırın’ diyoruz. Hemen ekmeğimle oynama diyorlar. İyi ama sen kime sordun bu çıkmayı yaparken, kime sordun eklentiyi yaparken! Kimsenin ekmeğiyle oynamak gibi bir derdimiz yok. Tam tersi herkesin ekmek yemesi için çabalıyoruz” diye konuştu.

HURDA ARAÇLAR
Sanayinin bur çok yerinde hurda araçların olduğunu ve bu araçlar yüzünden sanayi hurda deposuna döndüğünü belirten Başkan Ahmet Bayır, “Geçen gün Erenler Belediyesi’nin de girişimiyle polis nezaretinde bazı hurda araçlar kaldırıldı. İyi de oldu. Ama yetmez. Sanayinin bir çok yerinde hurda araçlar var. Burası sanayi, hurdalık değil. Bu araçların sanayimizden kaldırılmasını istiyoruz. Sanayi hurdalık gibi olması bizim iş kaybımıza neden olur. Müşteri buraya gelmez, başka alanlara yönelik” dedi.

ALT YAPI ÖNEMLİ
Modern Sanayi, Dörtyol Sanayi, Eskişehir Sanayi, Artvin sanayi, Merkez Sanayi, Sakarya Sanayi’ndeki bazı bölgelerin alt yapılarında da sıkıntı bulunduğunu ve yağmur yağdığı zaman buralarda su taşmaları ile su birikintileri oluştuğunu belirten Başkan Bayır, “Belediyelere söyledik, resmi yazı yazdık, derdimizi sürekli ilettik. Bazen bizi duydular bazen duymadılar. Şimdi bir kez daha bütün ilgililere seslenmek istiyoruz. Bünyemizdeki sanayilerde binlerce insan çalışıyor, evine aş götürüyor. Bu sanayiler Türkiye’nin trafik ağının kesiştiği noktadadır. Kış gelmeden burada bakın, onarım ve yenime çalışmaları yapılsın. İki damla yağmurla birlikte tıkanan alt yapı esnafı mağdur ediyor” dedi.