Sakarya Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Genel Kurulu, Erenler’deki Sönmez Toplantı ve Düğün Salonu’nda gerçekleşti. Divan Başkanlığını Terziler Esnaf Odası İbrahim Çokluk’un yaptığı genel kurula Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem Yüce, Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Hilmi Kızılcık, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Ömer Arslan ve Mükerrem Koç, Adapazarı İlçe Başkanı Erol Aydın, İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Selçuk Kılıçaslan, BBP Sakarya İl Başkanı Ömer Faruk Bürtek, Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Erdal Erdem, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca, B.İ.K.Müdürü İbrahim Çorbacı, Adapazarı Esnaf Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayri Balaban, Sakarya Elektronikçiler Esnaf Odası Başkanı Metin Gürkaş, Elektrikçiler Odası Başkanı İbrahim Öner, Toptancılar Çarşısı (TOPÇA) Başkanı Kadir Karaul ve yönetimi, Sakarya Ahde Vefa Grubu Başkanı İmdat Taşkın ve yönetimi, Çelik iş Sendika Başkanı Rıfat Kurt, Sakarya Ahde Vefa Grubu Başkanı İmdat Taşkın, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve esnaflar katıldı.

Genel Kurul’da esnafa hitap eden Oda Başkanı Ahmet Akdardağan, dönem içerisinde yapılan hizmetleri ve pandemi nedeniyle yaşanan sorunları dile getirdi.

Akdardağan yeni dönemde  ‘Perakende Yasası’nın TBMM’de yasalaşmasını sağlamak için girişimde bulunmaya devam edeceklerini belirterek, “Zincir marketlere düzenleme getirilmesi için ısrarlı takiplerimizi ve girişimlerimizi sürdürmek, kaçakçılık ile mücadelenin tavizsiz sürmesi, faizsiz kredi ve destek paketlerinin devreye alınmasını sağlanması, yine şehrimizde yöresel adıyla fuar ve kermeslerin açılmaması için belediyelerle kalıcı çözümler üretmek, seyyarlara karşı topyekun mücadele, mesleki ve teknolojik gelişmelere uyum sağlamayı sürdürmek, eğitim ve sosyal faaliyetlere önem vermek ve sizlerin yaşam standartlarının yükseltilmesi için yeni projeler üreterek uygulamaya almak için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “Anadolu’da yüzlerce yıl boyunca esnaf geleneği varlığını sürdürmüş; zora düşen, darda kalan esnafımız her daim destek bulabilmiş ve işine devam etmiştir. Malumunuz tüm dünya Kovid-19 salgınıyla mücadele ediyor. Salgın sebebiyle hepimiz çeşitli fedakârlıklarda bulunmak zorunda kaldık. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her daim esnafımızın yanındayız.” dedi.

Pandemi sürecinde de hazırladıkları destek paketleriyle esnafların yanında olduklarını belirten Başkan Ekrem Yüce, “Ulaşım esnafımıza 1.000’er lira mazot desteği, 6.000 esnafımızın 1.000’er lira tutarında su faturasını ödedik. İlan ve reklam vergileri ile yıllık çevre temizliği vergilerinin faaliyette bulunmayan dönemleri almadık. Belediyemiz kiracısı olan işletmelerin bu dönemdeki kira bedellerini almadık. Esnaflarımıza 40 ton çay hibesi desteğinde bulunduk. Bu süreçte de 15 milyon lirayı aşkın bir tutarda esnafımıza desteklerimiz olmuştu.” dedi.

Esnafların ülkenin temelini oluşturan önemli bir topluluk olduğunu ifade ederek sözlerini sonlandıran Başkan Yüce, “Bakkal esnaflarımız da mahallelerin kültürüdür. Mahallelerinde güler yüzün temsilcileri bakkal esnaflarımıza olağan genel kurullarının hayırlı olmasını temenni ediyor, Ahmet Akdardağan ve yönetimini kutluyorum.” diye konuştu.

Divan başkanlığı tarafından okutulan yönetim çalışma raporu, hesap raporu ve denetim kurulu raporları oya sunularak ibra edildi. Konuşmalar sonrasında platin esnaf seçilen Ülkü Beril Geniş’e, plaketini Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve Oda Başkanı Ahmet Akdardağan verdi. Yemek ikramının yapıldığı genel kurulda meslekte 25 yılını dolduran üyelere de hizmet plaketi verildi.

Mesleğinde 25 yılını dolduran; Abdülkadir Yayla, Ahmet Özkan, Ali Sağır, Ali Osman Uğurlu, Alpaslan Aras, Basri Çeçen, Erbakan Ayyıldız, Fahrettin Kuru, Fatih Durmaz, Fehim Doğan, Fikri Şen, Fuat Çelebi, Hakan İşçan, Halil İbrahim Sulak, Hikmet Serbest, Hüseyin Halil, İsmail Hakkı Keskin, Kemal Uzal, Kemal Sipahi, Kenan Yağız, Latif Demirci Mehmet Ali Çobanlar, Mehmet Osman Demirler, Muammer Tortop, Orhan Yıldırım, Özcan Kubilay, Sabahattin Dibekçi, Salih Demirci, Seyit Ahmet Adım’a plaketleri takdim edildi.

Esnaflarla yakından ilgilenerek tek tek hatır soran Oda Ahmet Akdardağan yeni dönem için duyulan güvene teşekkür etti.

Akdardağan, “Ahiliğin mihenk taşı ve temsilcileri olan fedakar meslektaşlarım. Birlikteliğimizi pekiştirdiğimiz genel kurulumuza katılımınızdan onur duyduk, güç aldık. İlk günkü heyecan ile yeni döneme yine birlikte başlıyor olmanın heyecanını yaşıyoruz. Açılış konuşmasının başında da belirttiğim gibi önümüzde bizi bekleyen birçok sorunumuz var. Bugüne kadar ben yaptım oldu düşüncesi içinde nasıl olmadıysak, bundan sonra da olmayacağız. Söz verdiğimiz gibi tüm sorunlarımızı birliktelikle güçlü bir şekilde çözeceğimize canı gönülden inanıyorum.” dedi.

Yeni dönemde güçlü bir şekilde güven tazeleyen Başkan Ahmet Akdardağan’ın yönetim kurulu şöyle oluştu.

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri

Savaş Soyubol

Cengiz Çetin

Emre Sevindik

Beytullah Melik Durmaz

Yalçın Aslan

İbrahim Karasungur

Fatih Bilgin

Muhammed Duman

Yönetim kurulu Yedek Üyeleri

Abdullah Dirim

Mahmut Sulak

Hikmet Erol

Rıfat Aydın

Mücahit Kaya

Mehmet Akif Ergin

Eray Varol

Mustafa Temel

Denetim Kurulu Asil Üyeleri

Ahmet Baygın

Murat Korkut

Aydın Aktürk

Denetim Kurulu Yedek Üyeleri

Hasan Genç

Fatma Üvez

Elif Hocalar