Dönüm Noktası

Başkan Yusuf Alemdar; 23 Nisan 1920 tarihinin Türk milleti için dönüm noktası olduğunu belirterek “Milletimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni kurarak, hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir şiarıyla istiklal mücadelesini yönetmiştir. Kurtuluş Savaşımıza kumandanlık eden meclisimizle geleceğin güçlü Türkiyesi’nin temelleri atılmıştır.” dedi.

Ulusal Egemenliğin 100. Yılı

100. yıldönümü olması hasebiyle 23 Nisan’ın bu yıl ayrı bir öneme sahip olduğuna değinen Alemdar, “En büyük arzumuz, milli egemenliğimizin sembolü haline gelen çocuklarımıza bugün olduğundan çok daha parlak bir gelecek hazırlayabilmek. İnanıyoruz ki; koronavirüs salgını sebebiyle okullarımızdan ve birbirimizden uzak kaldığımız bu süreci, en kısa sürede atlatacağız. Bu günleri, bir arada daha coşkulu şekilde kutlayacağız. Bu vesileyle tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

23 Nisan’a Özel

Alemdar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında; sosyal mesafe kuralı çerçevesinde hazırlanan videoda İstiklal Marşı’nı çocuklarla birlikte seslendirdi.