Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan meclis toplantısında tüm meclis üyelerinin yeni yasama dönemini tebrik eden Başkan Yusuf Alemdar, “Değerli meclis üyelerimi en kalbi duygularımla bir kez daha yeni dönem adına tebrik ediyorum. Yeni yasama döneminde de meclisimizin ilçemiz ve şehrimiz adına hayırlara vesile olacak çalışmalara imza atacağına inanıyorum.” dedi.

30 Ağustos’un Önemi

Önceki gün tüm yurtta coşkuyla kutlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın önemine de değinen Başkan Alemdar, “Gazi Mustafa Kemal’in başkomutanlığında 30 Ağustos’ta kazandığımız destansı zaferle; ecdadımız, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atmıştı ve ne pahasına olursa olsun bağımsızlığımızdan taviz vermeyeceğimizi tüm dünyaya ilan etmiştik. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimize ve aziz şehitlerimizi saygıyla ve rahmetle bir kez daha anıyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşma sonrası 7 maddelik gündeme geçildi. İmar komisyonunda görüşülen dört madde komisyondan geldiği şekliyle kabul edilirken, bir madde tekrar görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi. Aynı şekilde plan tadilatlarıyla ilgili iki madde de görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havale edildi.