Askeri darbelerin Türkiye Cumhuriyetinin demokrasi tarihindeki utanç vesikaları olduğunu ifade eden Başkan Alemdar, muhtıraların en büyük zararının Türk Milletine olduğunu söyledi.

Çok partili döneme geçişin ardından nerdeyse her 10 yılda bir deneyimlenen darbelerin günümüzde farklı mecralar aracılığıyla tekrarlanmak istendiğini belirten Başkan Alemdar, “Postmodern olarak adlandırılan darbelerden sonra bu aziz millet nelerle sınandı. Mecra değişti, darbenin maşaları değişti ama ne hedef ne de şer odakları değişmedi. Sayın Cumhurbaşkanımızın ısrarla vurguladığı, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının farkına varması gereken en önemli mücadele alanımız bu nokta olmalıdır. Onlar vesayetin karşısında dimdik durdular, vazgeçmediler. Biz de dik duracağız ve asla vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Türk halkının 15 Temmuz darbe girişimi karşısındaki kararlı duruşu sayesinde askeri darbe kalkışmalarının tarih olduğunu ifade eden Başkan Alemdar, “Ne zaman ülkemiz bir ivme kazansın, bölgesinde etkinliği artsın, ekonomisi bağımsız hale gelsin hemen ardından bir sorunla karşı karşıya bırakılmış, iç ya da dış bir tehditle yüz yüze gelmiştir. İşte bu yüzden gençlerimizin yakın dönem başta olmak üzere tarihimizi iyi bilmesi önem arz etmektedir. Dönem uyanık olma dönemidir. Asla bir araya gelmez denilen grupların Türkiye düşmanlığında ortaklaştıklarını görüyoruz. Bizim milletimizin sağduyusuna güvenim sonsuz, her ne şart altında olursa olsun vatanı için, geleceği için birlik olacağından hiç şüphemiz yoktur.” dedi.

Alemdar üzerinden onca yıl geçmesine rağmen yaşanan acının hala hafızalarda olduğunu ve yüreklerde sızısının devam ettiğini ifade ederek; başta Merhum Başbakan Adnan Menderes ve dava arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan olmak üzere tüm demokrasi şehitlerini rahmetle andıklarını söyledi.