Profesyonel Ekipler Dezenfekte Ediyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında önlemlerin çok önceden alındığına ve uygulamaya başlandığına dikkat çeken Başkan Yusuf Alemdar, Türkiye’de ilk vaka tespit edilmeden önce Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan profesyonel ekiple başta eğitim kurumları olmak üzere, ilçede vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanları periyodik olarak ilaçladıklarını ve dezenfekte ederek hijyenik hale getirdiklerini belirtti.

Paniğe Kapılacak Durum Yok

Sağlık Bakanlığı tarafından ilk vakanın tespit edilmesi ve teşhis konulması sonrası dezenfekte çalışmalarını daha kapsamlı hale getirdiklerini vurgulayan Başkan Alemdar, “Temizlik İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipler, mikroplara karşı ilaçlama çalışmalarını yıl içerisinde periyodik olarak zaten gerçekleştiriyordu. Bugünlerde ülkemizin de gündeminde yer alan koronavirüs sebebiyle ekip ve ekipmanlarımızı daha da güçlendirerek revize edip, kapasitemizi arttırarak virüse karşı önlemimizi aldık. Vatandaşlarımızın sıklıkla kullandığı alanlar rutin olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalara ilave olarak daha kapsamlı şekilde dezenfekte ediliyor. Bizler de Sağlık Bakanlığımızın ve ilgili tüm kurumlarımızın koronavirüsle alakalı çalışmalarını yakından takip ederek bu kurumlarımızın bildirim ve uygulamalarına göre çalışmalarımıza yön veriyoruz. Dezenfekte noktasındaki kapasitemiz tüm ilçemizin sınırlarına hizmet edebilecek yeterlilikte. Hemşehrilerimizin paniğe kapılmasını gerektirecek herhangi bir olumsuz durum yoktur. Konuyla alakalı çalışmalarımızı titizlikle yürütmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Zabıta Denetimleri Sıklaştırdı

Dezenfekte çalışmaları kapsamında koronavirüsle mücadele edilirken vatandaşların tüketici haklarını korumak ve kollamak amacıyla da Serdivan’daki işletmeleri Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin denetlediğine değinen Alemdar, “İlçemiz genelinde vatandaşlarımıza satış yapılan tüm noktalarda zabıta ekiplerimiz tarafından ürünler ve fiyat etiketleri tek tek inceleniyor. Reyondaki ürünlerin fiyatları kasada da kontrol ediliyor. Ürünlerde fahiş fiyat artışı olup olmadığı ekiplerimizce inceleniyor. Ayrıca Ruhsat Müdürlüğümüze bağlı ekipler de bu denetimde Zabıta Müdürlüğü ekiplerimize eşlik ediyor. Vatandaşlarımızın hem ekonomik hem de sağlık noktasında herhangi bir mağduriyet yaşamaması için bu denetimleri sürdürmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Eğitime 3 Hafta Ara

Başkan Yusuf Alemdar koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında Serdivan Fikir Sanat Akademisi ile Serdivan Çocuk Akademisi’ndeki tüm eğitimlere ve kütüphane hizmetine de 3 hafta ara verildiğini belirterek, “Gençlerimizin ve çocuklarımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Küresel boyut alan koronavirüsün kontrol altında tutulması için böyle bir karar alma gereği duyduk. Bu konudaki hassasiyetimiz önceliklidir.” dedi.

Çağrı Merkezi 7/24 Hizmette

Alemdar koronavirüs ile mücadele kapsamında belediye nezdinde yürütülen her çalışma hakkında vatandaşların sürekli olarak bilgilendirileceğini ifade ederek, konu ile ilgili bilgi almak isteyen herkesin belediyenin 444 54 50 numaralı çağrı merkezinin 7/24 arayabileceğini söyledi.