Başkan Altuğ dünyadaki tüm öğretmenlerin önemine değindiği mesajında şu ifadeleri kullandı:

“İnsanlık tarihinin en kutsal mesleklerinden birisi hiç şüphesiz öğretmenliktir. Öğretmenlerimiz, geleceğimizin teminatını evlatlarımıza emek veren, onları milli ve manevi değerlerimizi benimseyerek özümsemiş bir şekilde yetiştiren, kültürümüzde anne ve babalarımız kadar değerli sayılan kişilerdir. Karşılığı maddi olarak ölçülemeyecek kadar saygın ve önemli; sevgi, şefkat ve fedakarlık gerektiren bir mesleği icra eden öğretmenlerimiz, öğrencilerimizi ruhen, fikren, ahlâken ve vicdanen iyi yetiştirerek yarınlarımızı şekillendirmektedir. Hayatın her dönemi olduğu kadar özellikle pandemi döneminde de yaptıkları tüm fedakarlıklar için şükranlarımızı sunuyoruz.

Çağdaş medeniyet düzeyine ulaşmak, refah düzeyi yüksek, mutlu bireylerin yaşadığı bir toplum yaratmanın yolu, öğretmenlik mesleğini her bakımdan donanımlı ve çekici hale getirmek, kaliteli öğretmen yetiştirilmesi için her türlü ortam ve imkân sağlamaktan geçmektedir. İş dünyası olarak üreten bir neslin, ancak kaliteli bir eğitimle yetişeceğinin farkındayız ve eğitim alanına yapılacak her türlü katkı, ülkemizin refahına yönelik en büyük yatırımdır. Özgürlüğü, bağımsızlığı, ulusal egemenliği, cumhuriyeti ve demokrasiyi koruyup yüceltecek kuşakları yetiştiren değerli öğretmenlerimizin varlığıyla, ülkemizin aydınlık geleceğe ulaşmasında en ufak kaygımız ve endişemiz yoktur.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutlar, ebediyete intikal eden öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet dilerim.”