Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı online platformda video konferans şeklinde yapıldı. İşte o toplantı da SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, kanayan bir yaraya tuz bastı.  Altuğ, "Üyelerimizden gelen tüm talepleri hem üst kuruluşumuz TOBB’a hem de İl Pandemi Kuruluna iletiyoruz. İnsanlarımızın bu süreçte yasaklara uyması çok önem arz ediyor. Bu pandemiyi ancak önlemlere uyarak aşabiliriz. 

Çark caddesinin kapalı olması meselesi elbette ticareti olumsuz etkiliyor. Çark caddesi ve etrafının kapatılması ile ilgili İl Hıfzıssıhha Kurulu ile alakalı değildir" dedi.

Başkan Aluğ, "Adapazarı İlçe Pandemi kurulu bu kararı almıştır. Üyelerimizin isteği doğrultusunda İl Pandemi Kuruluna talepleri iletebiliriz. Üyelerimizin ne istediği önemlidir. İnsanlarımız maalesef kurallara riayet etmiyor. Sokağa çıkma yasağında bile sokağa çıkanlar var. Dükkanları veya üst kattaki ofisleri açtığımızda bunun önünü alamayız. Hangisi bizler için önemli? Ticaret mi?, halk sağlığı mı? Bazı durumları kabul etmek gerekiyor. Böyle devam ederse bu şartlarda virüsü yenmemiz mümkün değildir. Bazı önlemleri devam ettiremezsek daha da kötü duruma düşeriz. Bu süreçte ticaret de sanayi de aynı şekilde etkileniyor. Birbirinden ayıramayız" diye konuştu.

Altuğ, "Tüm sektörlerin mücbir sebep kapsamına alınması konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Sektörlerin bu mücbir sebep kapsamından faydalanması konusunda işleyişte aksaklıklar olduğunu görüyoruz. Özel okulların da devlet desteklerinden faydalanması konusundaki talepleri de iletiyoruz. Çözülmesini bekliyoruz. Kira ödemeleri konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor.  Kredi faizleri ile ilgili KGF’nin ciddi çalışmaları var ancak kira ile ilgili şu anda bir gelişme yok" dedi.

Altuğ şunları kaydetti, "Taleplerimiz doğrultusunda İşe devam kredisi kapsamında Hazine Destekli KGF kefaleti 100 milyar liraya, kullanılabilecek kredi limiti 125 milyar liraya çıkarılmıştır. Bu kapsamda öncelikle COVİD-19 nedeniyle olumsuz etkilenen üyelerimiz kamu bankalarına başvurabilirler.