Büyük Türk Milletinin bir asır önce düşmana karşı kahramanca yurdu savunduğunu ve bu toprakları bize ebedi vatan yaptığını anlatan Başkan Babaoğlu, “İstikbal mücadelemiz ve bağımsızlığımız 23 Nisan 1920’de ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ sözüyle dünyaya ilan edilmiştir. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman Türk Milletinin kararlılıkla gösterdiği vatan ve bayrak aşkı tarihe altın harflerle yazılmıştır” dedi. Başkan Turgut Babaoğlu mesajının devamında şu ifadelere yer verdi;

101 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu, Büyük Türk Milletinin yolunu aydınlatırken, vatan için can veren şehitlerimiz her karış toprağı bizlere mukaddes kılmıştır. İşgal ve hain emellerle, demokrasi düşmanlarının hedefinde olan Gazi Meclis, bir asır öncesi olduğu gibi 15 Temmuz’da da Milli İradesinin tescillendiği en önemli emanet olmuştur. 101. Yaşındaki TBMM Türkiye’dir, Türk Milletinin kendisi, demokrasinin kalesidir. Millet iradesinin taçlandığı bu kutlu meclisin kuruluşuyla Aziz Atatürk, bu özel günü bayram olarak geleceğimizin teminatı çocuklarımıza armağan etmiştir.

Bu güzel bayramı coşkulu bir şekilde doya doya kutlamayı çok isterdik. Coşkumuzu evlerimizde yaşayarak bayram sevincimizi hep yüksek tutalım. Salgının bittiği güzel günlerde, mutlu bayram ve Ramazanlarda buluşmayı canı gönülden arzu ediyorum. Bu vesileyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, İstiklal Harbimizin Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun.