Hendek Belediye eski başkanlarının şuan piyasa değeri yaklaşık 1.5 milyon olan 2 adet Audi marka makam araçları 2019 seçimlerine doğru satışa çıkmıştı. Turgut Babaoğlu Belediye Başkanı olmasının ardından başkan yardımcılarının kullandığı aracı makam aracı yapmıştı.

Sürekli arıza çıkarması nedeniyle geçen ay ihale yoluyla satılan bu aracın yerine yeni bir araç satın alacaktı. Bu konuda da Meclis Başkan Babaoğlu’na tam yetki vermişti.

Edinilen bilgilere göre Başkan Babaoğlu’nun mevcut şartlar ve araç fiyatlarının yüksek olması Belediyenin mali durumu gibi kriterleri göz önünde bulundurarak makam aracı satın almaktan vazgeçtiği öğrenildi.

Babaoğlu’nun aldı bu karar sonrası makul fiyatta bir Skoda araç kiralandı bilgisi edinildi. Babaoğlu’nun ayrıca yaklaşık bir aydır kendi aracını kullandığı biliniyor.

Makul fiyata kiralandığı belirlenen Skoda Marka aracın tasarruf politikaları kapsamında en iyi kriter olarak değerlendirmeye alındığı tasarruf tedbirlerini uygun yöntemlerle başkanlık makamı aracının kiralamasının yapıldığı öğrenildi.

Başkan Babaoğlu’nun konuyla ilgili Ağustos ayı meclis toplantısında kamuoyunu bilgilendireceği tahmin ediliyor.