//Bülent Yaman//

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu tarafından, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Hendek’te görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Babaoğlu, ilçedeki nöbetçi eczane sorunu ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Son günlerde ilçede çokça şikayet gelen 'nöbetçi eczane sayısı arttırılsın' talebiyle ilgili konuşan Başkan Babaoğlu, "Konuyu iletmek üzere Sakarya 20. Bölge Eczacılar Odası Başkanı Sn. Orhan Yontar ve yönetim kuruluyla bir araya geldik. Vatandaşlarımızın bize aktardığı şikayeti bizde onlara dile getirdik. Kendilerine ilçemizde 20 eczane olduğunu, ilçemizin 100 bin nufusuna ulaştığını ilçe merkezimizin 60 Bin nüfus barındırdığını bir uçtan diğer bir uca gitmek isteyen vatandaşlarımızın artık zorlandığını belirttik. Ve uzun zamandır ilçemizde eczane kuyrukları oluşmaya başladı.

Bekledik ki pandemi sebebiyle  bunlar düzelir azalır dedek fakat şu anda böyle bir uygulama olmadığı için bununla ilgili odanızın görüşlerini almaya, düşüncelerini öğrenmeye, bizde bu konu ile ilgili vatandaşlarımıza ne cevap verelim diye sormaya gittiğimizde Eczacılar Odası Başkanımız 'Hendek’te Eczane Sahiplerinin vatandaşların şikayetine çözüm bulmak adına bir araya geldiğini, eczanelerin ilaç yetersizliği olabileceğini, nöbet tutacak Eczacı Kalfalarının yetersiz olabileceğini, kendilerinin ciddi bir çalışma içerisinde olduğunu, nöbet tutmaları halinde herşeyin normal seviyede sürdürülebilir olması için bir çalışma içerisinde olduklarını bize ifade ettiler. Bizim tabiki dışarıdan görüyoruz 1 tane değil 3 tane eczane olsun diyebiliriz. Ama haklı olarak şunu söylediler; Bunun bir hazırlığının olması lazım. Her eczanede aynı miktarda, aynı çeşitlilikte ilaç olmayabilir. Hastaların taleplerini doğru karşılamak lazım." dedi.