HAYIRLI BAYRAMLAR
Bayramların, mutlulukların paylaşıldığı, birlik, beraberlik, kardeşlik ve dostluk duygularının güçlendiği, dargınlık ve kırgınlıkların unutulduğu müstesna günler olduğunu vurgulayan Başkan Babaoğlu, “Dünyayı etkisi altına alan pandemiden dolayı bu yıl da farklı bir Ramazan ayı yaşadık ve tam kapanmadan dolayı buruk bir bayram yaşıyoruz. Salgın nedeniyle tüm Türkiye olduğu gibi ilçemizde de daha önceki yıllardan farklı bir Ramazan Ayı yaşandı. Geleneksel Ramazan iftarlarımızı düzenleyemesek de, kurduğumuz iftar sofralarında buluşamasak da, yan yana olamasak da, gönül gönüle vererek Ramazan Ayı’nın maneviyatını doyasıya yaşadık. Ayrıca bizim gibi dünyanın birçok yerinde bu bayram sevincini yaşayamayan insanların da olduğunu biliyor ve bu bayrama buruk kalplerle giren her insanın hüznünü, acısını da yüreğimizde taşıyoruz. Bu nedenle farklı coğrafyalarda sıkıntıda, zulüm ve baskı altında kalan soydaşlarımızın da bir an evvel barışa ve huzura kavuşmalarını temenni ediyorum.” diye konuştu.

AZİZ ŞEHİTLERİMİZ
Başkan Babaoğlu sözlerine şöyle devam etti; “Vatan toprakları için ülkemizde ve sınır ötemizde mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman evlatları, kahramanca mücadele ederek hainlere fırsat vermiyor. Polisimiz canla başla mücadele ediyor. Gelen şehit haberleri yüreğimizi dağlıyor. Bir kez daha Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize rabbim acil şifalar versin. Allah Vatanımızı, Milletimizi, Askerimizi ve Polisimizi korusun. Haine fırsat vermesin inşallah” dedi.

KUDÜS İSLAM’INDIR
İsrail’in hukuk tanımaz ve insanlık dışı vahşetle Mescid-i Aksa'da yaptığı saldırıları lanetleyen Başkan Babaoğlu, “Kudüs İslam’ındır. Terör devleti İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’da yaptığı alçakça saldırılar tüm insanlığın vicdanını sızlatıyor. Kutsal mekanda ibadet eden insanlara saldıran, masum insanları evlerinden eden İsrail’e lanet olsun. Ülkemiz ve milletimiz hak davasında sonuna kadar Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir. Rabbim bu mübarek günler hürmetine Kudüs’ün, Filistin'in özgür olduğu günleri görmeyi bizlere nasip etsin” dedi.

RAMAZAN BAYRAMI
Babaoğlu sözlerini şöyle tamamladı; “Bu duygu ve düşüncelerle Türk-İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı içtenlikle tebrik ediyorum. Bu bayramın tüm insanlığa, ülkemize ve ilçemize huzur, mutluluk, bereket ve sağlık getirmesini diliyor, her günümüzün bayram havasında geçmesini diliyorum. Salgının azalmasıyla birlikte yeniden eskisi gibi hasretle kucaklaşıp bir araya geleceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyoruz. Biliyoruz çok zor zamanlardan geçiyoruz. Ancak bir süre daha sabırla kurallara uyacağız" dedi.