Hendek’in genelinde kronikleşmiş, çözüm bekleyen altyapı sorunlarını bir bir çözen Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, her yağmurda sular altında kalan Yenimahalle’de başlatılan altyapı çalışmasının müjdesini verdi.  Mahallede altyapı olmadığı için her yağmurun çileye dönüştüğünü anlatan Başkan Babaoğlu, “ 2 yıldan bu yana tespit ettiğimiz bu sorunlara neşteri vuruyoruz. Yenimahalle’de bir altyapı yok. Biz başladık. Bu bölge şantiye gibi olacak. Altyapısı olmadığı için bozuk olan yollar, altyapı yapıldığı için bozulan yollar elbet olacak. Sular altında kalan sokaklarımızı dertten kurtaracağız. Yenimahalle’yi kapsayan bütün bir altyapı ağından bahsediyoruz” diye konuştu.

TAMAMLANAN GÜZERGAH AKTİF DURUMA GELDİ
Yıldırım Beyazıt Caddesinden başlayarak 2028 -2005 ve 2000 Sokak güzergahında tamamlanan altyapının kollektör yapımı devam ettiği için henüz devrede olmadığını anlatan Başkan Babaoğlu, “Yeni Mahalle Otoyol Bağlantısı arasında bulunan 2.deşarj noktası olan Kahya Kauçuk yanından başlayarak Yıldırım Beyazıt Caddesine kadar tamamlanan güzergah aktif duruma alınmıştır. Şuan Servetiye Caddesi ile Yıldırım Beyazıt Caddesi kesişimde Servetiye Caddesinden gelen sular ızgaralar ile deşarj edilmektedir” ifadelerini kullandı.

D100’DE KOLLEKTÖR ÇALIŞMASI
Ekiplerin D-100 karayolu üzerinde 1400’lük borularla Kuzey Kollektör hattı çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiğini anlatan Babaoğlu, “ 1400 çapta betonarme borular ile yaklaşık 600 metre kollektör hattı imal edilerek Kanuni Sultan Süleyman Caddesi-2033 Sokak kesişimine gelinecektir” ifadelerine yer verdi. Babaoğlu bu noktada başlayan çalışmaların henüz devam ettiğini ifade ederek, bölgede ekiplerle birlikte inceleme yaptı.

GÜÇLÜ VE KALICI ÇÖZÜM
Babaoğlu,  “Bu kollektör hattının bağlı olduğu mevcut menfez Büyükdere mahallesi tarafında açık kanal olarak akmaktadır. Yenimahalle’nin yağmursuyu bu bölgeye geldiğinde oluşacak debinin artmasından dolayı olumsuzlukların oluşmaması için ve açık kanal güzergâhının parsellerden geçmesi sebebi ile 2000’lik betonarme borular ile kanalı imar yoluna alarak daha ileride parsel içlerinden geçmeyen kısma deşarjı yapılacaktır. Böylelikle daha güçlü ve kalıcı bir çözüm üretilmiş olacak” dedi.

MAHALLE BAĞLANTILARI YAPILACAK
Babaoğlu yağmur suyu projesini şöyle anlattı; “ D100 üzerinden devam eden kollektör hattına bağlanmak üzere Kanuni Sultan Süleyman Caddesinden, Yıldırım Beyazıt Caddesine, 2033 ve 2009 sokaklarından geçecek şekilde iki ayrı kol taşıyıcı rol oynayacaktır. Kollektörün tamamlanmasıyla birlikte Yıldırım Beyazıt Caddesinde tamamladığımız altyapı aktif hale gelecek. Ardından Beştepeler Caddesinden devam edecek olan Ø800lük hat 2060 Sokak ve 2059 Sokak Güzergâhından Servetiye Caddesine geçiş yapılacak” dedi.

BÜYÜK SORUN ORTADAN KALKIYOR
Babaoğlu, “Servetiye ve Beştepeler Caddelerinden Orhan Gazi (Çevreyolu Caddesi)Caddesine kadar ulaşacak 600lük yağmursuyu hattı caddelerin sağ ve solundaki sokaklara da ihtiyaç durumunda hat uzatılarak yağmursularını toplayacak şekilde bu bölgenin kollektör hattı niteliğinde olacak. İlk düşülen ve tamamlanması acil olan bu projemiz sayesinde büyük bir sorunu ortadan kaldırıyoruz. Şimdilik toplam uzunluk  3,5 kilometre olan bir hattan bahsediyoruz. Kolay bir iş değil, ancak biz bunu yapacağız. Hayırlı olsun” diye konuştu.