ÇANAKKALE ZAFERİ KAHRAMANLIK DESTANI
Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak “Çanakkale Zaferi, vatan ve milletin bağımsızlığını korumak, vatan ve milletin bekası için yurdumuzun dört bir yanından ailelerini arkalarında bırakarak gelen kahramanlarımızın her türlü imkânsızlık ve yokluğa rağmen varını yoğunu ortaya koyarak, zor şartlar altında kendisinden donanım ve imkân yönünden güçlü olan ordulara karşı verdiği muhteşem mücadeleyle destanlaşmış, eşine az rastlanır, anlamlı bir kahramanlık destanı ve tarihi dönüm noktalarından biridir. Bir milletin verdiği mücadeleyle, “Çanakkale geçilmez” sözünü tarihe kazıyarak tarihin akışını değiştirdiği bir zaferdir. Türk milleti, vatanını, hürriyet ve istiklalini korumak için emsalsiz fedakârlıklar göstermiş, cesaret dolu mücadelesiyle tarih boyunca şanlı zaferler kazanmıştır”.

VATANIMIZ İÇİN MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ
Başkan Bayrak, Kurtuluş Savaşı’nın meşalesinin yakıldığı destanın yıldönümünde “Bir asır önce verilen mücadele neyse bugün hatta yarın da vatanımız için vermeye devam edeceğiz. Dün cephede topa, tüfeğe karşı yüreğini ortaya koyan vatan sevdalıları bugün ekonomik saldırılara, türlü entrikalara karşı da aynı dirayeti göstermektedir. Türk Milleti asla ama asla birilerinin güdümüne girmeyecek. Ülkemizin dirliğine, birliğine karşı yapılan veya yapılacak olan saldırılar karşılıksız kalmayacaktır. 106 yıl önce olduğu gibi Çanakkale ruhuyla mücadelemiz sürecek”

RAHMET VE MİNNETLE
Başkan Murat Bayrak “18 Mart Şehitleri Anma Günü, her daim milletimizin gönlünde yer alan aziz şehitlerimizi yâd etmek açısından önemli bir gündür. Bu vatan için canlarını seve seve veren şehitlerimiz, emsalsiz özverileriyle, milletimizin manevi değerlerinin, birlik ve beraberliğinin ne kadar sağlam ve güçlü olduğunu tarih boyunca kanıtlamışlardır. Uğrunda büyük bedeller ödenen aziz vatanımız, şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere kutsal bir emanetidir. Canı pahasına mücadele ederek bu toprakları vatan yapan isimli-isimsiz kahramanlarımız, ebedi varlığımızın teminatı olmuşlardır. Bu vesileyle, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. Yıldönümünü kutluyor, 18 Mart Şehitler Günü münasebetiyle de; Aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan (cc) rahmet diliyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum” dedi.