Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı koronavirüs risk haritasında rengi kırmızı olan Sakarya’nın renginin turuncu olması için gece gündüz çalışan Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri yine sahadaydı. İl genelinde içinde maske, dezenfektan, uyarıcı broşür gibi hijyen seti dağıtmayı sürdüren Sakarya Büyükşehir Belediyesi ekipleri Sakarya’nın 16 ilçesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipleri Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) online takip eden Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Sakaryalılara bir kez daha Pandemi kurallarına uymaları için uyarıda bulundu. Sakarya’nın koronavirüs risk haritasındaki renginin kırmızı olmasının talihsizlik olduğunu ve el birliğiyle bu rengi ilk etapta turuncu ardından ise maviye çevirmek için herkes göreve davet eden Yüce, gençlere büyük görev düştüğünü de sözlerine ekledi.

İstiklal Marşı’nın 100 yaşında olması nedeniyle sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ben gençlerimize güveniyorum. Y kuşağı da olsa Z kuşağı da olsa bizim çocuklarımız tıpkı dedeleri gibi vatanı ve milleti için gözünü budaktan sakınmayacaktır. Gençlerimiz bizim geleceğimiz. Ben geleceğe umutla bakıyor, inanıyor ve güveniyorum” sözlerine yer veren Başkan Yüce, “Koronavirüslü günleri geride bırakmamızda da gençlerimize güveniyorum. Onların enerjisi, sinerjisi ve üstün gayretleriyle başaramayacağız iş yok” dedi.