Kuraklık nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Sapanca Gölü kıyısına Sivil Toplum Kuruluşu yönetimleriyle birlikte giden ve elleriyle Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce sahada yaptığı basın toplantısında, “Bu göl hepimizin, hepimiz sahip çıkalım” dedi. Sakarya halkını çevre konusunda bilinçlenmeye bir kez daha davet eden Yüce, “ Görüldüğü gibi içme suyu kaynağı olarak her yıl yaklaşık 100 milyon m3 su Sapanca Gölü'nden tahsis edilmektedir. Büyükşehir Belediyemiz, Sapanca Gölü'nde düzenli olarak gölü koruyucu ve atıkları önleyici önlemler almaktadır. Yine düzenli olarak gölde temizlik çalışmaları gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Yüce, “Temiz su hayatın kendisi, temiz su sağlık ve temiz su mutlu yarınlardır. Günlük hayatımızda yoğun olarak kullandığımız plastik, petro-kimya ürünleri, cam gibi malzemelerin gelişi güzel doğaya atılması, doğaya, içme suyu kaynaklarına zarar vermektedir. Ayrıca uzun yıllar boyunca doğada ve su kaynağında kirletici bir unsur olarak kalmaktadır. Bu kapsamda Sapanca Gölü’ne ve çevresine atılan her atık, gölün doğal hayatı ile birlikte su kalitesi üzerinde olumsuz etkiler oluşturmaktadır. Gölün kendisini yenilemesini engellemek gelecek nesillere bırakılabilecek en kötü mirastır” diye konuştu.

Başkan Yüce, sivil toplum kuruluşu yöneticileri, ekipler elleriyle çöp topladığı göl kenarında onlarca poşet çöp alındı. Ancak yıllardır yapılan çağrılara duyarsız kalan birileri Başkan Ekrem Yüce ve beraberindekiler göl çevresinden ayrıldıktan sonra yine pislikleri ile çöplerini kıyı şeridine atmaya devam etti. Sapanca Gölü’nün nesillere miras olduğunu söyleyen vatandaşlar ise Halk54.com’a konuştu. Başkan Ekrem yüce’ye gösterdiği çaba, gayret ve farkındalık için teşekkür eden vatandaşlar, “Başkan Ekrem Yüce elleriyle çöp topladı ama arkasından yine göl kıyısına kendini bilmezler çöp atmaya devam etti. Sorun bilinçsizce çöp atan, çevreye saygısı olmayanlarda olduktan sonra Başkan Ekrem Yüce ne yapsın” dedi.