Açıklamasında, kardeşlik ve paylaşma vurgusu yapan Filizfidanoğlu, salgın döneminde Ramazan sevincinin yarım kaldığını belirterek tedbirlere de uyma çağrısında bulundu.

İsmail Filizfidanoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Sakaryalı hemşerilerimizin ve tüm vatandaşlarımızın ramazan ayını tebrik ediyorum. Paylaşmanın önemini idrak ettiğimiz bu ayın ülkemiz ve insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Ne yazık ki bu sene koronavirüs salgınıyla birlikte geçirdiğimiz ikinci Ramazan olacak. Ancak bir dahaki ramazanı doya doya yaşamak, özlediğimiz kalabalık iftar ve sahur sofralarında geçirmek için bu ramazan ayında fedakarlık yapmamız ve alınan tedbirlere riayet etmemiz gerekiyor. Tüm hemşerilerime bu konuda dikkatli olma çağrısında bulunuyorum.

Öte yandan, Ramazan kardeşlik hukukumuzu yeniden tesis ettiğimiz bir ay olması nedeniyle ayrıca önemli. Çevremizde bulunan ve maddi durumu yerinde olmayan, yardıma muhtaç insanlara destek olabilmek için herkesin elinden geleni yapmasını canı gönülden isterim. Cenab-ı Hak, ayet-i kerime’de “Her neyi nafaka olarak infak eder ve adak olarak neyi adarsanız, muhakkak Allah onu bilir” buyuruyor. Bu şuurla; özellikle ekonomimizin her geçen gün kötüye gittiği, işsizliğin arttığı, insanların kira ve faturalarını ödemekte zorlandığı bu dönemde imkânı olan hemşerilerimizi yoksulu ve fukarayı gözetmeye, onlara her zamankinden daha çok yardım etmeye özen gösterelim. Bizler MÜSİAD Sakarya ailesi olarak, bu hususta elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle her birinizin Ramazan ayını tekrar tebrik ediyor, İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diliyorum.