// Esra Şenli //

Yaklaşık 1200 üyesi bulunan Sakarya Lokantacılar, Aşçılar, Köfteciler ve Kebapçılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nın Başkanı Serdar Gök, Ramazan'da koronavirüs salgını nedeniyle bütün alışkanlıklarının değiştiğini söyledi.

Ramazan ayında işyerlerinin kapalı olmasını halk54.com'a değerlendiren Başkan Gök, "Esnafımız için bu kapanma iyi olmadı. Var olan çeşitli sorunlarımız vardı bunlar büyüyerek devam ediyor ama Ramazan sonuna kadar herkes sabır deyip idare etmeye çalışacak. Normal şartlarda Ramazan ayı bizim harman ayımızdı. İftar, sahur lokantalar açısında her zaman iyi olmuştu ama bu sene Ramazan’da koronavirüs salgını nedeniyle bütün alışkanlıklarımız değişti. Tabi ki biz kapanmadan memnun değiliz ama yapılacak bir şey yok. Sonuçta kanun var sokağa çıkma kısıtlamaları var. Lokanta içerisinde oturarak yeme-içme kaldırıldı. Bizim tek ümidimiz Ramazan Bayramı’ndan sonra tamamen açılmamız. Lokantacılar olarak tamamen bayramdan sonra tam kapasiteyle açılmaya kitlendik." dedi.

Esnafın sıkıntılı bir süreçte olduğunu aktaran Başkan Gök, "Esnaf tamamen sıkıntılı bir süreçte. Vergileri, SSK, BAĞ-KUR ödemelerini yapamadılar. Bir çok işletme kiralarını ödeyemez halde. Elektrik faturaları doğalgaz faturaları ödenemez halde. Biriken borçlar, kredi borçları var. Gerçekten esnaf ciddi anlamda sıkıntılı bir durum içerisinde." dedi.

Ramazan'da uygun olan esnafların paket servisi yapabileceğini de sözlerine ekleyen Başkan Gök, "Paket servis yapmaya uygun olan esnaflar yapabilecek. Bir ümit deyip iyi kötü bütün esnaf şartlarını değerlendirip paket servis yapmaya çalışacak. Ne derece olumlu olur ne derece esnafı kurtarır yaşayıp göreceğiz. Paket servisin bizi kurtaracağına inancımız yok." dedi.