//Şevval Geçin//

Adapazarı Belediyesi Ekim ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında, Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştiriliyor.

Mecliste yaptığı konuşmada katlıpazar esnaflarına teklifte bulunduğunu ifade eden Başkan Işıksu, yaptığı teklifte ücretsiz proje yapacaklarını belirtip -1 ve +3 katlı inşaa bina yapılmasını bu süre zarfında da Adapazarı Belediyesi'nin kapalı pazarlarını kendilerine tahsis edeceklerini söyledi.

Başkan Işıksu, "Katlı Pazar yerindeki esnafımızın, vatandaşımızın yer ve tapusu kendine ait. Yani ben Hüseyin Akçalışkan'ın evine nasıl belediye olarak eve bir çivi bile çakamıyorsam katlı pazardaki mal sahiplerinin dükkanına çivi bile çakamam belediye olarak. Ama orada üyesi olan oda başkanlarına teklif ettim. Alt kat yönetimi var, üst kat yönetimi var. Eğer bu konuda iyi niyetli bir yaklaşımınız varsa gelin bu teklifi destekleyin oradaki esnaf arkadaşlarla sizde görüşün. Ben grup grup görüşmeye devam ediyorum, devam da edeceğim.

1) Yeni yerleşke için ihtiyaç olan proje çizimi Belediyemiz tarafından bilabedel olarak gerçekleştirilecek.

2) (-1) ve (+3) kat imar durumu kararını meclis üyelerimizle hep birlikte almak istiyoruz.

3) Mülk sahipleri tamam der, karar alınır ve ihale süreci Katlı Pazar yönetimi tarafından tamamlanır ve inşaat başlarsa biz 12-15 ay süreceğini tahmin ettiğimiz inşaat süreci tamamlanana kadar tüm Kapalı Pazar Yerlerimizi, Katlı Pazar esnafımıza tahsis edeceğiz.

4) Esnafımız eğer kentsel dönüşümle bu projeyi hayata geçirelim derse, kentsel dönüşüm ve birlikte gelen destekler konusunda Adapazarı Belediyesi olarak tüm rehberlik çalışmalarını da yapacağız." ifadelerini kullandı. 

Başkan Işıksu, proje kapsamında "kentsel dönüşüme girecek mi?" sorusuna ise "Gerekli kontroller yapılıp eğer projeye uygunsa kentsel dönüşüm projesine girmiş olur. Tekliflerimizi buradan duyurmuş olalım. Katlı Pazar yerindeki dükkanların tapuları esnaflarda olduğu için biz ancak proje teklifinde bulunabiliriz" dedi.