Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş’ın verdiği bilgiye göre; Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun talimatlarıyla, Adapazarı Belediyesi sınırları içindeki 110 okul ve kuruma ait 93 eğitim binası ve eklentisi dezenfekte edilmiştir. İl, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, öğretmenevi, kız meslek lisesi, halk eğitim merkezleri gibi faaliyetine devam eden 6 eğitim binası da her hafta dezenfekte edilmeye devam edilmektedir. Cerrahi maske üretimine devam eden Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin ve Adapazarı Halk Eğitim Merkezinin günlük maske üretim kapasitelerinin arttırılması amacıyla Adapazarı Belediyesine ait bilgi evlerinde bulunan 22 adet dikiş makinesi de bu kurumlara teslim edilmiştir. Yeni binasına taşınan Adapazarı Halk Eğitim Merkezinin de çevre düzenleme işleri Adapazarı Belediyesince yapılmaktadır.

Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş; “Adapazarı Belediye Başkanımız Mutlu Işıksu, bu salgın süreci öncesinde de gerek bakım onarım olsun gerek eğitim kalitesinin iyileştirilmesi olsun her türlü katkı ve desteği vermekteydi. Bu süreçte de en baştan itibaren tüm okullarımızın ve kurumlarımızın genel dezenfektesinin yapılmasını sağladı ve dezenfekte ile ilgili tüm taleplerimizi karşılamaktadır. Cerrahi maske üretimine başladığımız Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ile Adapazarı Halk Eğitim Merkezimizin atölyelerinin iyileştirilmesi dahil bakım ve onarım çalışmalarıyla birlikte 22 adet dikiş makinesini de bizlere vererek maske üretim sürecine ciddi katkı sağlamış oldular. Böylece günlük üretim kapasitesi 30.000 adete çıkarıldı. Adapazarı Belediye Başkanımız Mutlu Işıksu’nun şahsında başkan yardımcılarına ve tük ekiplerine katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederiz.” dedi.

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu da ziyaretleriyle ilgili “Adapazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Adapazarı Halk Eğitim Merkezi Sakarya’da ihtiyaç duyulan maskeleri üreterek bu alandaki açığı kapatıyor ve önemli bir görevi yerine getiriyor. Maskelerin anti bakteriyel özellikte, 3 katlı, telli ve 75 gram olarak standartlarında üretilmesi ve gerekli tüm yasal süreçlerin de işletilmiş olması çok önemli. Bu vesile ile mesleki eğitim okulları ve halk eğitim merkezlerinin önemi bir kez daha anlaşılmış oldu. Belediyemiz de ihtiyaç duyulan maskeleri bu kurumlardan karşılamaktadır. Belediye hizmetlerine ihtiyaç duyulan her alanda çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Salgınla etkin mücadeleyi önceleyerek tüm planlarımızı ve stratejilerimizi revize ettik, tüm imkanlarımızı seferber ettik. Öğrencilerimize yönelik kitap ve basılı yayın desteği, eğitim kurumlarımıza bakım onarım desteği, maddi imkândan yoksun öğrencilere ve ailelerine yapılan destekler olmak üzere eğitime desteklerimiz aralıksız devam edecektir. İhtiyaç ve talepler doğrultusunda tüm imkanlarımızla her türlü desteğe hazırız. Önemli bir ihtiyacın karşılanması amacıyla fedakârca çalışmalarını sürdürerek İlimizin maske ihtiyacını karşılayan başta İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz  olmak üzere İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Adapazarı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Adapazarı Halk Eğitim Merkezi yöneticilerine, öğretmenlerine ve görevli tüm çalışanlarına teşekkür ederiz.”