Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz’un birkaç gündür sosyal medya hesaplarından paylaştığı “gizemli” yerin Dernekkırı’nda olduğu ortaya çıktı.

Yüzlerce dönüm yemyeşil bir arazi üzerinde yüzlerce yıllık dişbudak ağaçlarının olduğu yerin Dernekkırı olduğunu Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu sosyal medya hesabından açıkladı.

“Adapazarı’mızın her köşesi cennet tabii ama keşfettiğimiz alan da çok ama çok özel...” diyerek merakları daha da arttıran Işıksu’nun bu bölgede “hassas” bir çalışma yapacağı da belli oldu.

Işıksu açıklamalarında Dernekkırı bölgesindeki bu adeta “Saklı Cennet” gibi yerin doğanın özüne bağlı kalarak hassas bir çalışma yapıldığını da belirtti.

Işıksu açıklamasında tam olarak projenin adını vermese de asırlık ağaçların bulunduğu adeta Cennetten bir köşe olan Dernekkırı’ndaki o bölgeye doğal park ve yürüyüş alanı gibi çevrenin ruhuna uygun bir çalışma yapılacağının da tüyosunu vermiş oldu.

Işıksu sosyal medyadan yaptığı açıklamada: “Yakın ilginiz bizleri mutlu etti, şükranlarımızı sunuyoruz. Görenleri büyüleyen, doğaya duyduğumuz derin saygıyla çalışma yapacağımız hazinemizin Haziran görüntüsünü de sizlerle paylaşıyoruz. Merakınızı bir nebze gidermek adına saklı hazinemizin Dernekkırı Bölgemizde olduğunu ve doğanın özüne bağlı kalarak, koruyarak, hassas bir çalışma yaptığımızı söyleyebilirim. Hem genç kardeşlerimiz hem de tabii ki doğa aşığı tüm hemşehrilerimiz memnun olacaklar inşaallah.. Tüm çalışmalarımızda hassasiyetle üzerinde durduğumuz nokta şu: "Aslına uygun, hikayesine uygun çalışma” diye yazdı.

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu'nun ser verip sır vermediği projenin ayrıntıları gizemini korumaya devam ederken, bölgenin yapısına uygun doğal  ve hassas bir çalışma yapılacağının bilgisi de satır aralarında paylaşıldı.