// Adnan Turgay Özbalkan //

Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç’a Çarşamba Pazarı’nda aldığı tedbir ve önlemlerin yanı sıra esnafa gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür eden Başkan Kabacan, Pazar yerlerinin açık hava olduğunun altını çizdi. Virüs önlem ve tedbirlerine pazarcı esnafının dikkat ettiğini, dikkat etmeyenlerin ise yine ilk olarak pazarcı esnafı olarak uyarıldığını belirten Başkan Kabacan, “Pazar yerleri açık alanlar ve marketler gibi kapalı alanlara benzemez. Dolayısıyla açık alanlarda virüsün yayılma oranı düşüktür. Pandemi önlem ve korularına uygun olarak Pazar yerleri açık kalmalıdır” dedi.

Covid-19 aşısının pazarcı esnafına yaş sınırı olmadan vurulması gerektiğini belirten Başkan Kabacan, “Biz açık alanda ve önlemlerimizi alıyoruz. Ancak Pazar yerleri sürekli yoğunluk gösteren yerlerdir. Bu nedenle pazarcı esnafının yaş gözletilmeden aşılanmasını talep ediyoruz. Bir an önce esnafımıza Covid-19 aşısı yapılmalıdır” dedi. 

Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’ya esnafa gösterdikleri ilgi ve yardımdan dolayı teşekkür eden Başkan Kabacan, pazarcı esnafının halkın taze, ekonomik ve yöresel ürün almasındaki önemine de işaret etti. Ozanlar Mahallesi’nde kurulan 2. el pazarının da dar gelirli kesime hizmet sunduğunu sözlerine ekleyen Kabacan, hükümetten pazarcı esnafının bir an önce aşılanması için  harekete geçmesini beklediklerini ifade etti.