CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş ve İl yöneticileri, Özçelik-İş Sendikası ve Hizmet-İş Sendikası’nın Sakarya şubelerine ziyarette bulundu. Özçelik-İş Sendikası’na yapılan ziyarette, Şube Başkanı Rıfat Kurt ve beraberindekiler, CHP heyetini misafir etti. Burada işçilerin yaşadığı sorunlar, Sakarya’da yaşanan sorunlar gibi konulara değinilerek mümkün olabilecek yerel çözümler hakkında fikir alışverişi yapıldı.

Hizmet-İş Sendikası’na yapılan ziyarette Şube Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir ve beraberindekiler CHP İl Başkanlığı görevlilerini karşıladı. Birliktelikte, Başkan Keleş, Hizmet-İş’in Sakarya’daki çalışmaları hakkında bilgi aldı. Daha sonra Sakarya’daki işçi hakları, işçilerin kıdem tazminatı ve yöneticilerin çalışanlarla yaşadıkları iletişim sorunlarına değinildi. Yine Sakarya’da işçilerin yaşadıkları sorunların çözümleri noktasında tartışıldı.

Ziyaretlerinde ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Ayrıca Şube Başkanları, Keleş’e ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

İŞÇİLERE HAK ETTİĞİ DEĞER VERİLMELİ

CHP İl Başkanı Ecevit Keleş, ziyaretlerin ardından işçilere daha fazla değer verilmesi gerektiğine değinen açıklamada bulundu. Keleş,“ Sakarya’mız, Marmara’nın en önde gelen, Türkiye’nin ise sayılı sanayi şehirlerinden biri. Coğrafi yapısı, konumu ve yetişmiş eleman potansiyeli bakımından neredeyse eşsiz. Bu noktada bu değeri kaybetmemeliyiz.

Emekçilerimize gereken değer verilmeli. Onların sendikalaşma haklarına saygı duyulmalı ve özgür iradelerine karışılmamalı.

Sakarya son açıklanan verilerde Türkiye genelinde Temmuz ayında en çok işçi cinayetinin yaşandığı il olarak kaydedildi. Bu durum eksiklerin göstergesidir. Yine aynı ay içerisinde havai fişek fabrikasında patlamalar meydana geldi. Fabrikada çalışan işçi, elinin altındaki alete mutlaka hakimdir. Burada bir sorun olduğunda bildirilmemesi imkânsız. Yönetici kadrolarının, işçilerin güvenlik koşullarını arttırmak için çalışması gerekmektedir. Geçim sorunları ortadayken omuzlarındaki vergi yükü de kesinlikle azaltılmalıdır. İşten çıkarmalarda alın teriyle üreten insanın hakkı korunmalı.

İşçimiz, emekçimiz, dik durmamız için canını dişine takan, ülkenin temelini oluşturan yegane hazinemizdir.” dedi.