Erenler Belediye Başkanı Fevzi Kılıç 3 Aralık Dünya Engelliler Günü programına sabah saatlerinde Erenler Özel Eğitim Anaokulu öğrencilerini ağırlayarak başladı. Erenler İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Ersoy ve okul yöneticilerinin çocuklarla beraber katıldığı ziyarette, Başkan Fevzi Kılıç koltuğunu sembolik olarak çocuklara bıraktı. Başkan Kılıç, engellilerle ilgili yaptığı açıklamasında şunlara değindi; ‘ Engelli kelimesi hayatımızda çok önemli bir yer tutuyor. Çünkü bizler hayatın her alanında her bir vatandaşımızın eşit şartlarda hizmetlere erişmesi için çalışıyoruz. Bir insanın yürüme engeli, görme engeli, hareket engeli bulunabilir, fakat devletimizin sunduğu hizmetlere erişmede bir aksaklık yaşamaması gerekli.

Bu sebeple vatandaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bugün de özel eğitim alarak engelleri aşma yolunda önemli adımlar atan anaokulu öğrencilerimizi ağırladık. Çok şükür ki devletimiz bu konuda özellikle son 18 yılda büyük atılımlar yaptı. Artık engelli evlatlarımız özel eğitim alarak ilerde kendi ayakları üzerinde hayatlarını idame ettirebiliyorlar. Öğrencilerimize seviyle ve şefkatle eğitim veren öğretmenlerimize ve tüm duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Kısacası sevginin olduğu engel yoktur.’

3 Aralık Dünya Engelliler günü programı öğleden sonra Belediye Başkanı Fevzi Kılıç’ın Özel Ada Yaşam Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaretiyle devam etti.

Ziyaret programı kapsamında Başkan Yardımcısı Rahmi Şengül, ilçedeki engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ederek dilek ve isteklerini dinledi. Ziyaretler esnasında açıklamada bulunan Başkan Yardımcısı Şengül; “Vatandaşlarımızın istekleri bizler için birinci sırada. Hele ki bu vatandaşımız engelliyse biran önce isteğini yerine getirmeye çalışıyoruz. Düsturumuz bu yönde. Özellikle 2000’li yılların başına kadar, ülkemizde engellilik bir kusur gibi görülüyordu.

Bugün artık kullanmadığımız sakat, özürlü gibi kelimelerden bunu anlayabiliyoruz. Asıl özürlülüğün duyarsızlık ve merhametsizlik olduğunu ve hiçbir vatandaşın ayırt edilmeden hizmet alması gerektiğini çok şükür yıllar içinde ortaya koyduk ve bugün engelsiz bir yaşam için canla başla çalışıyoruz. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü kutluyor, ve engelleri aşma yolunda destek vermiş tüm vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum.’