Yeni seçilen Türkiye Yazarlar Birliği Sakarya Şubesi yönetim kurulu, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’yu makamında ziyaret etti. Şube Başkanı Yazar Fahri Tuna'nın, şubenin kuruluşu, gelişimi ve yeni dönemde yapacakları 54 etkinlik hususunda bilgi vermesinin ardından Başkan Işıksu 'Adapazarı’nı ileriye götürecek olan kültür sanat ve edebiyattır. Bunu iyi biliyoruz. Bu nedenle her ay yirminin üzerinden kültür sanat etkinliği düzenliyoruz. Diğer yandan şehrimizin yetiştirdiği değerli yazarlarımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. TYB Sakarya olarak sizin, yeni dönem faaliyet planınızı duymaktan çok mutlu oldum. Bir kısım faaliyetlerinizi birlikte yapabilir, bu şehre birlikte hizmet verebiliriz. Bazı etkinliklerinizi yardımcım Fatih Çelikel ile birlikte planlayabilirsiniz' dedi.

Adapazarı Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Çelikel’in de hazır bulunduğu ziyarette TYB Sakarya yönetiminin ulusala mâl olmuş Sakaryalı yazarlardan her ay birinin hikâye kitabını incelediği ‘Adalı Hikâyeciler ve Hikâyeleri’ ile kitabı yeni çıkan Sakaryalı şair ve yazarlara Adapazarı’ndaki okullarda söyleşi ve imza günlerinin ortaklaşa düzenlenmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Başkan Işıksu, TYB Sakarya yönetim kurulunu, 'Adapazarı Orhan Camii’nin hemen bitişiğindeki tarihi binayı şehir müzesine dönüştürüyoruz. Başta müze ismi konusunda olmak üzere, bu anlamlı çabanın şehrimizi kuşatması ve zenginleştirilmesi yönünde önerilerinizi bekliyoruz’ sözleriyle uğurladı.