Gelecek nesillerin yetişmesinde öğretmenlerin büyük önemi olduğunu vurgulayan Sapanca Belediye Başkanı Özcan Özen, “Eğitim ailede başlar, okulda gelişir ve toplumda olgunlaşır. Anne ve baba şefkatinden sonra öğretmenlerin yetiştirdiği nesiller ne kadar güçlü olursa yarınlara dair umutlarımız da o kadar güçlü olacaktır” dedi ve sözlerine şöyle devam etti:

Başkan Özen, “Milletlerin her alanda, milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü olması ve medeni milletler seviyesine erişmesi ancak öğretmenlerin özverili bir şekilde çalışmalarına bağlıdır. Bu değerli mesleği diğer mesleklerden ayıran en önemli özellik, malzemesi ve meyvesinin insan olmasıdır. Son yıllarda yapılan yatırımlarla her alanda olduğu gibi eğitim alanında da önemli bir mesafe kateden ülkemiz çocuklarımızın eğimlerine katkı sağlayacak birçok kurs ve aktiviteleriyle öne çıkmıştır. Bizler Sapanca Belediyesi olarak her zaman eğitimin ve öğretmenlerimizin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Toplumumuzda her yönüyle sağlıklı bireyler yetiştirmek için birlikte çalışma kararlılığı sergilemeli ve birlikte hareket etmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle güçlü ve modern bir ülke olma yolunda hızla ilerleyen ülkemize en büyük hizmeti veren, yavrularımızı emanet ettiğimiz, bütün öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ve tüm vefat eden, eğitim yolunda şehit düşen öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” ifadelerinde bulundu.