Başkan Sofuoğlu, mesajlarında şu ifadelere yer verdi;

"15 Temmuz; İnanmışlığın, Fedakarlığın, Vatan sevgisi ve İmanın Necip TÜRK Milletinde vücut bulduğu, hainliğe, satılmışlığa, işgale karşı top yekün birlik ve beraberlik içerisinde kuşatmanın yarıldığı gündür.

15 Temmuz;Malazgirt'e perişan olanların, Sakarya'da hüsrana uğrayanların, İzmir'de denize dökülenlerin, Çanakkale'de tarihin karanlık sayfalarına gömülenlerin torunlarının kahru perişan olduğu gündür.

15 Temmuz; Necip TÜRK Milletinin dünyaya birlik ve beraberliğimizin hiçbir kuvvetin bozamayacağının, vatan topraklarından bir toz tanesi dahi verilmeyeceğinin tekraren hatırlatmasıdır. 

15 Temmuz ; Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi'nin ifadeleri ile "12 Eylül'e bizim çocuklar kazandı diyorlardı, Çok şükür 15 Temmuz'da onların gayri meşru çocukları kaybetti, bu kez Türk milleti kazandı."  
    
Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Yolbaşçımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım'ın ifadeleri ile "15 Temmuz Milletin silahını millete çevirenlere karşı Al Bayrağı yükseltme, birliği inançla savunma ve şühedaya vefa günüdür

Bu vesile ile 15 Temmuz 2016'da vatan hainlerince gerçekleştirilen darbe girişiminde şehit edilen asker, polis ve vatandaşlarımızı rahmet ve fatihalarla anıyorum."