Akyazı Belediye Başkanı Bilal Soykan, ilçenin gelişmesi için projeler ürettiklerini belirterek, “ Akyazı’nın üretim, tarım, turizm ve spor gibi birçok alanda eşit şekilde gelişerek büyümesi için çalışıyoruz ve yeni projeler ortaya koyuyoruz. Bu projelerimizden en büyüğü ise geleceğimiz olan gençlerimizin spor faaliyetlerini gerçekleştirecekleri, yeni şampiyonların yetişmesine imkan sağlayacak olan Akyazı Spor Kompleksi projesi. 43 milyon liralık yatırım bedeli ile ilçemizin tarihindeki en büyük proje olma özelliğini taşıyor. Geleceğimiz olan gençlerimiz ve sporcularımız için bu tarihi projeyi hayata geçirecek olmak bizim için çok önemli” dedi.

Akyazı’nın verimli toprakları ile sadece Sakarya’nın değil Türkiye’nin önemli merkezlerinden olduğunu ifade eden Başkan Soykan, “Tarım ülkemiz ve geleceğimiz için olmazsa olmazdır. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun geçim kaynağı tarımsal üretimdir. Kadınlarımızın üretime katkılarını artırmak için “Kadınlarımız Kara Mürver Yetiştiriyor Hastalığa ve Salgına Dur Diyor Projesi” in geliştirdik. Proje kapsamında belediyemizin tahsis edeceği alanlarda 30 kadın ve kendi bahçesi olan 60 kadın olmak üzere toplam 90 kadın Kara Mürver üretecek. İlaç sanayinin yanı sıra gıda, boya ve mobilya sektörlerinde kullanılan Kara Mürver bitkisinin üretiminde Akyazı’nın önemli bir merkez olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Turizme büyük önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Soykan, “Akyazı doğal güzellikleri ile eşi benzeri olmayan bir ilçe. Bu kadar doğal güzellikleri olan ilçemizi turizm alanında geliştirmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu doğrultuda geliştirdiğimiz Acelle Yaylası projemiz Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandı. 19 bin metrekarelik alanda bungalov evlerin, sosyal tesisin ve spor alanlarının olacağı tesisi tamamen yaylanın doğasına uygun olarak ahşaptan inşa edeceğiz. Bu önemli projemizin hazırlıkları tüm hızı ile sürüyor” şeklinde konuştu.

Tüm bu çalışmaların yanı sıra kentleşme konusunda önemli adımlar attıklarını belirten Başkan Soykan şehre yeni bir giriş kazandıracaklarını belirterek, “ Kuzuluk- Adapazarı yolundan şehir merkezine kadar uzanan 3 kilometrelik yeni bir yol açacağız. Yahyalı Mahallemizden geçecek olan bu bağlantı yolu için toplamda 5 milyon 700 bin lira kamulaştırma bedeli ödedik. Süreç hızlı bir şekilde ilerliyor. İlçemizin yeni girişini en kısa sürede açmak istiyoruz” dedi.

Başkan Soykan, “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ülkemizin bir baştan bir başa geliştiği bu süreçte Akyazı’mızın hak ettiği noktaya gelebilmesi için tüm imkan ve kabiliyetlerimizi seferber ediyoruz” dedi.